HomeFeaturedFocusIn Europa Windows Phone si iOS au crescut similar … in procente

In Europa Windows Phone si iOS au crescut similar … in procente

image

Iar Android a pierdut serios din ritmul de creștere. Asta spune cel mai recent studiu Kantar ce a analizat primul trimestru din 2015, adică perioada ianuarie-martie 2015. Strategia Microsoft a de intra cu aparate ieftine se pare că are succes: în Europa au reușit să crească de la 8,1% la 9,9%, adică o creștere de 1,8% aceiași cu care a crescut și iOS de la 18,6%. Diferența este că Apple a și vândut aparate scumpe pe care a făcut mulți bani în timp ce Microsoft a vândut modele ieftine unde marja de profit e mică.

image

Poate că informația îi bucură pe ce cei de la Microsoft și e un semn că încă mai pot face ceva pentru piața de smartphone. În Germania, UK, Italia și Franța piața de Windows Phone a crescut și tare îmi e că schimbarea e alimentată și de acțiunile UE către Google (vizavi de investigațiile pe Android și serviciile Google).

Pe de altă parte, Carolina Milanesi, chief of research la Kantar Worldpanel ComTech spune că:

“În medie, în cele cinci mari țări din Europa, 32,4% din clienții noi ai Apple sunt cei ce renunță la Android”.

Nu mă miră absolut deloc faptul că o treime din utilizatorii noi de produse Apple vin din zona Android pentru că de cele mai multe ori sunt persoane care nu au ales un smartphone de TOP și s-au ars cu unul mediu sau mai rău, din zona de jos. Iar când trendul fashion și ”cool” zice că Apple e ”the shit” vinzi tot ce ai, rămâi flămând și îți iei Apple.

via Kantar

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep