HomeFeaturedFocusReview tableta Android Kruger&Matz Eagle 1065

Review tableta Android Kruger&Matz Eagle 1065

Am testat pentru vreo trei săptămâni o tabletă realizată de către Kruger&Matz, un producător polonez care a intrat și pe piața din România. Recunosc încă de la bun început că Eagle 1065, modelul de tabletă care mi-a fost companion în această perioadă, mi-a dat peste cap toată preconcepția despre tabletele (dar și alte produse) venite de la branduri est-europene, clădită cu ajutorul câtorva zeci de produse pe care le-am testat de-a lungul vremii. Overmax, Prestigio sau alte brand-uri locale, toate aveau parcă în comun o construcție relativ solidă și compactă, performanțe sub medie și prețuri destul de mici, care reprezentau probabil principalul argument de vânzare. Ei bine, la Kruger&Matz Eagle 1065, totul pare a fi exact pe dos. Tableta surprinde plăcut prin performanțe, ajutată ce-i drept și de configurație, lasă o impresie destul de nefericită la aspectul fizic, dar aici e o chestiune de gusturi, opinia mea nu se aplică tuturor consumatorilor și are un preț ușor peste medie.

IMAG1088

Lucrurile acestea, care s-ar fi potrivit ca și concluzie la acest articol, nu sunt musai rele. Tocmai pentru a vă convinge de această realitate, o să încerc să le iau pe rând, meticulos, în tentativa mea de a vă oferi o imagine cât mai reală despre acest produs. Și o să încep cu configurația și cu raportul preț/specificații.

Pret si specificatii complete

Specificațiile complete ale tabletei Kruger&Matz Eagle 1065 – versiunea cu conectivitate 3G, cea pe care am avut-o noi în teste (cod complet de produs KM1065G) le găsiți mai jos:

  • Display: 10.1 inchi
  • Rezolutie: 1920 x 1200 pixeli
  • Tip ecran: IPS TFT LCD Multi-Touch până la 10 puncte
  • Chipset: Rockchip RK3288
  • Procesor: quad-core Cortex-A17, 2.0 GHz (AnTuTu are alta parere)
  • GPU: Mali T-764 quad-core
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Stocare internă: 8 GB
  • Conectivitate: Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, 3G
  • Porturi: micro-USB (x2), mini-HDMI, audio jack 3.5 mm
  • Cameră foto principală: 8 megapixeli
  • Cameră foto secundară:               2 megapixeli
  • Cititor carduri: microSDHC max. 32 GB
  • Sistem de operare: Android 4.4
  • Baterie: Li-Ion, 7600 mAh
  • Dimensiuni: 248 x 174 x 10,8 mm
  • Greutate: 580 grame

Este o listă destul de completă, o configurație care lasă senzația că se poate descurca cu orice sarcini, inclusiv cu cele multimedia. Dar, poate mai important, este o configurație care justifică prețul piperat la prima vedere, de aproximativ 1000 lei pentru modelul cu 3G. Trebuie spus aici că Kruger&Matz Eagle 1065 este disponibilă și în variantă fără conectivitate 3G (tot la PC Garage), iar prețul scade la 880 de lei.

IMAG1066

Una peste alta, trăgând linie, putem afirma liniștiți că este un produs la un preț cinstit, însă pot fi găsite și variante mai economice.

Constructie

Este, poate, aspectul la care am cele mai multe obiecții la adresa lui Kruger&Matz Eagle 1065. S-a încercat o construcție cu plastic cu finisaje care să imite metalul, în tipul celor utilizate de Asus la seriile sale de produse Zen, completat în extreme de două grip-uri dintr-un plastic negru, mai aspru, mai ușor și mai sigur de ținut în mână. Nu contest utilitatea acestei combinații, însă, din punct de vedere fizic este cel puțin nefericită. Și dacă din perspectiva aspectului, lucrurile sunt interpretabile, faptul că plasticul are un sunet de gol și că scârțâie la îmbinări, nu poate fi contestat.

IMAG1078

Bine, trebuie să admit că s-ar putea să fie o problemă punctuală, cea cu scârțâitul. Până la urmă este vorba despre un sample de test care a fost frecat pe toate părțile (sau așa ar trebui să fie atunci când este vorba despre un review) de mai multe persoane și de aici să i se tragă.

IMAG1083

IMAG1084

IMAG1085

IMAG1087

Mai pot remarca, tot ca o notă negativă, lipsa butoanelor hardware pentru volum, lucru destul de neinspirat. Apare în schimb un buton hardware escape, un fel de back dublat în mod hilar și de butonul software cu aceeași funcție. Este o premieră din punctul meu de vedere, este prima dată când văd așa ceva și aș numi-o, fără ezitare, o alegere nefercită.

IMAG1081

La capitolul plusuri, este de notat prezența a două slot-uri microUSB.

Performante

Tableta scoate cifre destul de rezonabile în AnTuTu Benchmark, pentru care o să las capturile de ecran să vorbească. Însă, poate mult mai important decât niște cifre seci, Kruger&Matz Eagle 1065 se descurcă excelent în orice aplicație. Am avut un ajutor de nădejde în testarea câtorva jocuri destul de solicitante pentru resursele dispozitivului, însă combinația de 2 GB de memorie RAM și procesorul quad-core la 2 GHz își face treaba cu succes.

IMAG1077

Screenshot_2015-06-19-11-23-19

Screenshot_2015-06-19-11-22-38

 

 

Screenshot_2015-06-19-11-22-45

Screenshot_2015-06-19-11-22-54

Din punctul de vedere al preformanțelor, produsul nostru își merită banii. Mai ales că propune un display full HD, iar diferența de la HD este evidentă la o dimensiune de 10.1 inchi. Ecranul este unul dintre punctele forte ale acestei tablete, fără nicio îndoială. La dimensiunea asta de ecran, de 10 inchi, diferența de la rezoluția HD (720p) la cea fullHD (1080p) se simte din plin. Așa că aici, Kruger&Matz merită o bilă albă pentru că nu au făcut compromisuri.

Screenshot_2015-06-19-11-23-53

Modulul SIM si conectivitatea 3G

Am spus că am avut în teste tableta cu 3G și m-am decis să încerc și slotul SIM. Probabil că scenariile în care cineva va folosi o tabletă de 10 inchi pe post de telefon sunt destul de limitate (mie practic nu prea îmi vine nimic în minte), dar am încercat inclusiv așa ceva. Să presupunem că rămâneți fără acumulator la telefon și aveți de dat un telefon urgent. Ei bine, funcționează. Am inițiat o convorbire de test care s-a derulat fără probleme. Senzația este însă ciudată așa că vă recomand să încercați și doar de dragul experienței.

În rest, la partea de trafic de date, lucrurile par a funcționa fără probleme. Nu am insistat prea mult, pentru că odată datele pornite, tableta a început să tragă update-uri la aproape toate aplicațiile, așa că am abandonat rapid abordarea traficului de date. Dar el este acolo, pentru cei care au nevoie de internet în timp ce sunt în afara biroului sau a locuinței.

Camera

Dacă pentru un smartphone consider camera foto destul de importantă, pentru că îl ai tot timpul cu tine și pentru că a devenit un reflex să scoți imediat aparatul și să faci o poză (un reflex cam ciudat dacă te uiți la numărul de indivizi care fac poze cu telefonul la un accident de circulație de exemplu), în cazul unei tablete nu prea văd utilitatea camerei foto. La fel ca și la inițierea unui apel, scenariile în care aceasta poate fi folosită sunt destul de puține. Iar explicația cu videoconferințele pe mine nu prea mă prinde.

Tocmai de aceea, m-a lăsat destul de rece senzorul de 8 megapixeli al camerei foto principale de pe Kruger&Matz Eagle 1065 (deși, în același timp, m-a făcut și curios). Și bine am făcut că nu m-am entuziasmat prea tare, pentru că rezultatele nu sunt spectaculoase. Oricum peste media tabletelor care mi-au mai trecut prin mână, înspre partea de sus a top-ului. Aveți mai jos câteva rezultate.

IMG_20150619_113413

IMG_20150619_113427

IMG_20150619_113456

IMG_20150619_112429

Pentru că Kruger&Matz Eagle 1065 a realizat fotografii mai bune decât multe alte tablete, mi-am luat inima în dinți și am realizat și un scurt film. Nu este foarte rău, însă iarăși apare o problemă de hilar al situației. La fel ca în cazul unui apel, mi se pare cel puțin ciudat să văd persoane care fac poze sau filme cu tableta. Iar atunci când tableta este de 10 inchi, comicul situației este cu atât mai amplu. Totuși, dacă prin absurd sunteți martorul unui eveniment ieșit din comun care merită surprins în poze sau filme, camera de 8 megapixeli a lui Kruger&Matz Eagle 1065 este de încredere.

Software

O scurtă mențiune pentru partea de software. Îmi plac produsele cu Android cât mai curat, cel puțin la nivel de interfață grafică și cu cât mai puține aplicații preinstalate. De obicei, ori le ai pe amândouă, ori niciuna. Kruger&Matz Eagle 1065 suprinde și aici. În ciuda interfeței grafice personalizate, pe care eu sincer nu am apreciat-o (și aici este o chestiune de gusturi), merită menționat la aspecte pozitive faptul că tableta vine cu foarte puține aplicații preinstalate, lăsându-i utilizatorului libertatea de a-și alege acele aplicații de care are nevoie, fără să îi bage pe gât diferite aplicații alese nu doar pe considerente de utilitate.

In loc de concluzii

Trebuie să recunosc, pe post de concluzie, că Kruger&Matz Eagle 1065 este o tabletă care surprinde. Surprinde în primul rând prin faptul că, după prima impresie, care are șanse mari să nu fie tocmai pozitivă, ai șansa să descoperi că de fapt nu îi lipsește nimic acestui produs. Configurația face față cerințelor uzuale, chiar și celor multimedia, ecranul este peste medie, autonomia este bună (în perioada testelor s-a descărcat complet în patru zile, după o utilizare destul de intensă plus câteva sesiuni serioase de gaming). Pe partea cealaltă, se putea mai bine la construcție și în mod clar se putea mai bine la partea de control, nu își aveau rost ideile revoluționare pe partea de așezare de butoane.

Însă, poate cel mai important, prețul, deși pare mare la prima vedere, își găsește acoperire. Cel puțin în proporție de 80%-90%. Las un 10% cu care ar fi mers mai mic și ar fi devenit și mai competitiv. Pentru mine, Kruger&Matz Eagle 1065 are și meritul de a-mi schimba puțin percepția despre acest brand, care nu era una tocmai sănătoasă. Producătorul are însă de trecut și marele hop al revânzătorilor din România, sarcină destul de ingrată chiar și pentru nume mai mari.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Daca aveti nevoie de componente pentru acest brand, va recomand cu incredere site-ulwww.inowgsm.ro. Sunt produse de calitate, la preturi ok. Au produse si pentru alte branduri, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute. Va multumesc.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep