HomeFeaturedFocusNokia scoate bani din piatra seaca

Nokia scoate bani din piatra seaca

Cel puțin asta este senzația pe care o lasă compania finlandeză. Că este dispusă să facă orice pentru a valorifica resursele intelectuale și de marketing pe care le are. Și dacă la partea de proprietăți intelectuale, Nokia stă foarte bine prin patrimoniul de patente pe care îl deține și i-am văzut cum câștigă noi clienți, pe lângă Microsoft, (ultimii care au plătit pentru patentele Nokia fiind coreenii de la LG), iată că acum finlandezii exploatează și rezonanța pe care numele Nokia o mai are încă (și eu cred că o va avea pentru multă vreme de acum încolo) în lumea dispozitivelor mobile.

Astfel, CEO-ul Rajeev Suri admite pentru prima dată după câteva dezmințiri că numele Nokia va mai fi văzut pe terminale smart. Declarația este cu subînțeles, pentru că, la fel ca și în cazul tabletei Nokia N1, producătorul va fi altul, finlandezii vor veni cu proiectarea si designul dispozitivului, plus numele iar partea de producție va fi externalizată. Deja se vehiculează numele celor de la Foxconn, precum și ecosistemul Android, pe care Nokia are deja experiența de la N1. Cun declarația este una oficială, se pune deja doar problema timpului. Cel mai probabil anul viitor vom avea în piață, din nou, telefoane smart Nokia.

Sunt curios cum va digera Microsoft această veste și mai ales care vor fi reacțiile din Redmond, pentru că nu cred că asumarea de către Rajeev Suri a implicării Nokia, chiar și cu numele, în producția de noi dispozitive smart va rămâne fără ecou.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep