HomeFeaturedFocusCe trebuie stiut despre tarifele de roaming UE pana in 2017 cand...

Ce trebuie stiut despre tarifele de roaming UE pana in 2017 cand scapam de ele

roaming-charges

Comisia Europeană a publicat ieri un raport în care stabilește foarte clar ce urmează să se întâmple în perioada următoare cu tarifele de roaming pentru voce, SMS și date și la ce trebuie să fim atenți vizavi de operatori și prețurile practicate.

În primul rând s-a spus din nou că începând cu iunie 2017 NU VOR MAI FI taxe de roaming în Comunitatea Europeană, adică oricine călătorește în UE va plăti pentru apelurile de voce, SMS și transfer de date exact atâta cât plătește acasă. Tradus în limbaj comun, abonamentele naționale vor avea aceiași valoare și în UE – minutele naționale, datele și SMS-urile vor fi consumate exact la fel.

Până atunci rămânem cu prețurile de anul trecut: apeluri voce €0.19 per minut, €0.06 pentru SMS și  €0.20 per MB fără TVA pentru ca abia la anul să se mai reducă încă o dată: €0.05 apel făcut, €0.02 SMS și €0.05 per MB.

Prin urmare, anul acesta beneficiați încă de opțiunile de Travel din abonamentele operatorilor. Știu că Vodafone are facilitatea de roaming pe zi cu 1-3 EUR/zi (și folosiți tarifele de acasă) iar Orange are Travel Data 100 (100 MB trafic) cu 5 EUR

via UE

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep