HomeFeaturedFocusCum blochezi/filtrezi update-urile automate din Windows 10

Cum blochezi/filtrezi update-urile automate din Windows 10

9

Până la urmă Microsoft are și o soluție pentru situațiile în care update-urile automate trimise pri Windows Update ar putea să dăuneze anumitor PC-uri: e vorba despre KB3073930, un tool prin care utilizatorului i se oferă posibilitatea de a selecta ce vrea să instaleze și ce nu.

După cum știți Microsoft a anunțat că odată cu Windows 10 edițiile HOME vor avea serviciul Windows Update activat automat și toate update-urile vor veni și se vor instala pe PC fără ca utilizatorul să mai fie întrebat. După anunțul deciziei mulți utilizatori au spus că nu este cea mai bună și că vor fi situații în care sistemele vor merge prost sau chiar se vor bloca, după update-urile automate date de Microsoft pentru Windows. Istoric vorbind Microsoft (Apple, Google, Bitdefender) a făcut ”greșeli” de genul ăsta care au costat destul de scump utilizatorii și companiile.

Pentru remedia/preveni acest tip de probleme KB3073930 poate să fie folosit pentru ascunderea și/sau blocarea anumitor update, în special cele legate de aducerea unor driver-e noi (sau mai noi decât cele existente) pe sistemele Windows 10. Tool-ul de care vorbim a fost ”fabricat” pe 15 iunie, deci e relativ recent și e disponibil în zona de suport a site-ului Microsoft. El a fost creat pentru a fi folosit pentru versiunile Windows Insider, dar se pare că merge și pe build-ul 10240, ceea ce ne face să credem că ar putea funcționa și pe build-urile următoare.

hide or block

Și ar fi o soluție care să permită prevenirea unor situații dezastruoase. Pe de altă parte, așa cum spune și Ed Bott ar fi indicat să se reactiveze serviciul System Restore (oprit by default în Windows 10) și așa să se păstreze o imagine funcțională a Windows-ului înainte de aplicarea oricăror update-uri. Dacă ceva se strică, să se poată readuce Windows-ul la starea inițială, în care funcționa.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep