HomeFeaturedFocusSchema de upgrade de la Windows 7 la 10 pe versiuni Home...

Schema de upgrade de la Windows 7 la 10 pe versiuni Home si Pro

path

Ce versiune de Windows 10 vor primi utilizatorii de Windows 7 Starter? Sau cei de Home Basic? Sau cei de Windows 8.1? Dacă la versiunile anterioare de Windows schema de upgrade era o mare complicăciune, pentru Windows 10 Microsoft a simplificat enorm lucrurile și a făcut ca situația să fie foarte clară: utilizatorii din zona casnică vor primi Windows 10 Home, cie din zona de business și pro vor avea acces la variantele Windows 10 Pro.

Mai exact, Windows 7 Starter, Home Basic și Home Premium cu licențe genuine vor putea fi upgradate către Windows 10 Home în timp ce versiunile Windows 7 Professional și Ultimate vor merge către Windows 10 pro.

Situația e similară și pentru Windows 8.1: versiunile 8 și 8.1 Pro vor primi Windows 10 Pro în timp ce restul merg către Windows 10 Home. Pentru Windows Phone 8.1 upgrade-ul va veni prin toamnă direct la Windows 10 Mobile.

upgrade

Un tratament special vor avea utilizatorii de versiuni de Windows 7 și 8 din cadrul companiilor care merg cu Enterprise: aceștia nu vor putea face automat upgrade-ul către Windows 10 și nici nu primesc atenționare de rezervare. Logica e clară: doar în urma deciziei administratorului domeniului se va putea face migrarea către Windows 10 Enterprise prin programul de licențiere asociat companiei.

Partea faină este că cei cu versiuni de Windows mai modeste (Starter, Basic) vor merge direct către Windows 10 Home, adică o versiune de Windows 10 căreia îi lipsesc elementele necesare funcționării în cadrul unei rețele de companie.

Despre diferențele funcționale între versiunile de Windows 10 o să discut ceva mai încolo, pentru moment am vrut doar să clarific care sunt căile de upgrade către Windows 10.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep