HomeFeaturedFocus“Unbreakable, Unhackable”, un nou hit de la Turing Robotics

“Unbreakable, Unhackable”, un nou hit de la Turing Robotics

Dacă încă nu v-ați săturat de mitul telefonului care asigură o protecție absolută a datelor voastre personale, s-ar putea ca ceea ce au de spus (sau mai bine zis de promis) cei de la Turing Robotics să vă trezească atenția. Este vorba despre un nou smartphone pe care producătorul îl caracterizează ca fiind indestructibil din punct de vedere fizic (o afirmație cam exagerată, chiar dacă se spune că a rezistat 24 de ore scufundat în apă) și de nepenetrat pentru răufăcătorii cibernetici care atentează la datele personale ale utilizatorului (dați-mi voie să fiu și aici Toma Necredinciosul).

La aspectul fizic se pare că o contribuție esențială o are aliajul special de metal lichid din care a fost turnată carcasa acestui telefon, numit liquidmorphium și despre care se spune că este mai puternic decât oțelul sau titanium-ul. Sună frumos, dar nu văd detalii despre ecranul acestui terminal, care, la fel ca la toate telefoanele smart, este partea cea mai vulnerabilă.

Din punctul de vedere al protecției datelor, o combinație de factori limitează drastic accesul la telefon. O singură mufă de tip jack (probabil pentru încărcare și transfer de date), proprietară, pentru a limita compatibilitatea cu cablurile universale de date, un cititor de amprentă digitală și o versiune puternic customizată de Android, care folosește o criptare end-to-end, cu cheia de criptare (Turing Coin) individuală, aflată pe terminal, ar trebui să asigure șanse slabe de izbândă pentru cei ce intenționează să vă intercepteze datele sau apelurile. Aici sunt cel mai sceptic.

TuringPhoneCamera

Din punct de vedere hardware, telefonul propune un display fullHD (1080p) de 5,5 inchi, un chipset Qualcomm Snapdragon 801, cu procesor quad-core de 2,5 GHz și o memorie RAM de 3 GB, stocare internă de 16, 64 sau 128 GB (fără slot microSD), o cameră foto principală de 13 megapixeli și un Android 5.1 Lollipop. Deocamdată sunt singurele detalii tehnice care au ieșit la iveală.

Telefonul va fi disponibil pentru precomandă undeva la sfârșitul lunii, fără o dată clară de livrare, cel puțin deocamdată. În încercarea de a-l descrie cel mai bine, CEO-ul Turing Robotic Industries, Steve Chao, a scos din joben o comparație ușor ciudată:

“There are people who like Aston Martins, Lamborghinis, and Ferraris. Right now, most phones are Volkswagens. Not everyone wants to drive a Volkswagen.”

Probabil că și din cauza acestei afirmații, care denotă a atitudine superioară față de producători consacrați, care au demonstrat cu rezultate că știu să facă un smartphone, privesc cu scepticism înspre Turing Phone. Sper ca în momentul apariției să mă contrazică într-un mod pozitiv.

Există și o parte bună legată de acest smartphone. Prețul de pornire de aproximativ 600 de dolari este unul relativ decent, în măsura în care măcar o parte din promisiunile pe care le face Turing Phone se vor îndeplini în momentul apariției oficiale.

via Science Alert

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep