HomeFeaturedFocusSamsung si LG domina Statele Unite... si nu prea!

Samsung si LG domina Statele Unite… si nu prea!

Raportul celor de la Kantar a fost întors pe toate fețele pentru a scoate un titlul interesant (pentru anumite companii). A reieșit ideea că Samsung și LG au împreună 78% din vânzările de smartphone-uri Android din Statele Unite în al doilea trimestru al anului. Ba chiar mai mult, LG a depășit Samsung-ul la vânzările către utilizatorii care își achiziționau pentru prima dată un smartphone. O informație fără prea mare valoare, care ne arată cum se poate scoate în față lejer o companie.

Revenind la Samsung și LG, și dominarea lor pe segmentul de Androide din Statele Unite, problema este că acolo și iOS-ul este destul de bine reprezentat, cu peste 30% pentru aceeași perioadă a anului (Androidul domină cu 66 de procente). Prin prisma acestor cifre, parcă dominarea celor doi producători coreeni nu mai sună chiar atât de dramatic pentru concurență, nu?

Știu că suntem departe de piața din Statele Unite (și la propriu și la figurat), însă am vrut să arăt cât de simplu se pot răstălmăci niște cifre și se pot genera titluri cancanistice pe care sper eu că le veți digera mai greu, după o analiză scurtă. Și dacă tot am vorbit despre analizele Kantar, căci eu au furnizat cifrele, vă recomand să vă uitați peste situația din Italia și să vă imaginați ce titluri ar putea să scoată Microsoft de acolo.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep