HomeFeaturedFocusMai face Samsung un pas in relatia cu furnizorii?

Mai face Samsung un pas in relatia cu furnizorii?

În ciuda anumitor controverse din jurul companiei, sunt câteva direcții în care mie unul mi-a plăcut foarte mult de Samsung și de felul în care s-a mișcat. Una dintre aceste manevre pe care am considerat-o extrem de inspirată a fost cea în care Samsung și-a dezvoltat propriul chipset de top, Exynos, renunțând parțial la colaborarea cu Qualcomm. A fost o lovitură extrem de dură pentru aceștia din urmă, efectele ei financiare fiind simțite din plin, (deși, se poate spune la fel de bine că Qualcomm și-a dat singur foc, la propriu, la valiză). Până la urmă, Samsung a fost printre cei mai mari clienți ai Qualcomm.

Aceeași situație este valabilă și pentru Corning și a sa Gorilla Glass. Samsung tocmai și-a înregistrat la oficiul de înregistrare a patentelor din țara natală, prin divizia sa Samsung Display Co, ceva denumit Turtle Glass. Este evident unde ne duce gândul pe toți cei pasionați de industria de dispozitive mobile. Și cred că cei de la Corning sunt destul de cenușii la aflarea acestei vești.

De ce îmi plac aceste manevre ale coreenilor? Nu atât că reduc dependența Samsung de anumiți furnizori (și am văzut că au existat probleme de aprovizionare în trecut, care au încurcat Samsung-ul exact la momentul cel mai nepotrivit), dar mai ales le deschid acestora noi perspective de a face profit. Deja au apărut producători terți care apelează la chipset-urile Exynos, de ce nu ar folosi, în viitor, și Turtle Glass?

via SamMobile

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep