HomeFeaturedFocusSpecificatiile Microsoft pentru hardware-ul Windows 10 Mobile

Specificatiile Microsoft pentru hardware-ul Windows 10 Mobile

Windows-10-Mobile-concept

Pe 6 octombrie o să aflăm exact cum arată aparatele Microsoft făcute pentru Windows 10 Mobile. Până atunci ni se comunică ce ar trebui să știe producătorii OEM care vor dori să vină cu propriile soluții. Windows 10 Mobile va funcționa (sper că și bine) cu o gamă variată de hardware de la aparate WVGA cu 512 MB făcute acum 5 ani și cu soluții mult mai puternice pe platforma Intel. Adică de la aparatele cu performanță mai slabă (acele value phones amintite de Microsoft) la flagship-uri, inclusiv viitoarele phablet-uri cu Intel pe care Microsoft le identifică cu Premium Phones.

Toate acestea au în comun LTE și ca Windows 10 Mobile să se miște așa cum trebuie vor avea nevoie de minim 1 GB RAM – treaba asta contrastează puțin cu ideea că Windows 10 Mobile merge și pe 512 MB în condițiile în care Microsoft recomandă minim 1 GB RAM pentru Value Phone (adică alea cele mai mici).

key-specs

Cel mai interesant este să ne uităm pe zona de Premium Phone și Value Phablet. Aici e nevoie de minim 2 GB RAM, 4 GB ideal și 16+ GB spațiu de stocare, cu prezența obligatorie a unui slot microSD.

La nivel de display, aparatele vor avea un minim de 4.5 inci până la 5.5 pentru ca peste să vorbim de phablet-uri. Aparatele Premium trebuie să aibă suport pentru Windows Hello, adică autentificarea biometrică prin IR Face Unlock și display FHD/WQHD cu baterie de minim 2500 mAh și cameră foto de 20MP (încerc să îmi dau seama care e faza cu 20 MP la camera în condițiile în care se știe că nu doar rezoluția e importană în definirea calității) și stabilizare optică.

Involuntar se vor compara aceste specificații cu cele existente deja pe iOS și Android: diferă cu ceva? Parcă nu mai e la fel de clară diferența de necesar de resurse care a făcut ca Windows Phone să funcționeze mult mai bine decât iOS/Android pe hardware similar sau chiar mai puțin performant. Și pe Windows 10 Mobile se face trecerea către un minim de 2 GB RAM (4GB pentru premium) și procesoare multicore puternice. La nivelul capacității de stocare lucrurile sunt logice: o cameră de 20 MP face poze de 6-8 MB, deci 16 GB pentru stocare e deja insuficient.

Acestea sunt recomandările Microsoft. Va fi interesant de văzut cât de mult se va abate Microsoft de la astea atunci când va prezenta noua sa serie de aparate Lumia – dacă e să ne gândim că strategia Surface va fi aplicată și la telefoane, produsele vor trebui să funcționeze perfect cu Windows 10 Mobile.

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep