HomeFeaturedFocusSpace X, un fel de NASA privata

Space X, un fel de NASA privata

Îmi place enorm de mult de Elon Musk, mai ales prin perspectiva aportului enorm pe care l-a adus prin compania pe care a fondat-o și pe care o conduce, Tesla Motors, la evoluția industriei de vehicule electrice. Însă ambițiile sale au trecut și dincolo de transportul terestru și una dintre companiile pe care le conduce acest miliardar vizionar, Space X, înregistrează progrese enorme în ceea ce privește misiunile în spațiu.

Una dintre cele mai recente isprăvi ale Space X a fost reprezentată de o tentativă aproape reușită de a ateriza o rachetă în poziție verticală, la punct fix. Se pare că impresia publicului despre eforturile Space X în zona aceasta, a explorării spațiului cosmic a devenit și mai pozitivă. Și acest lucru se vede inclusiv la casele de pariuri din Las Vegas, acolo unde Space X este mult mai bine cotată decât NASA în ceea ce privește o aterizare pe Marte. Diferențele sunt enorme, de la cotă de 5 la 1 pentru Space X, la una de 80 la 1 pentru NASA.

Totuși, să nu ne lăsăm prinși în morișca pariurilor (sunt foarte dăunătoare). Cele două entități nu sunt tocmai concurente, de multe ori serviciile Space X sunt plătite chiar de NASA. Așa că, de ce nu ar fi posibilă o colaborare pentru cucerirea Planetei Roșii?

Revenind la Elon Musk, omul este un exemplu demn de urmat pentru ambițiile sale revoluționare, care, într-un fel sau altul au repercursiuni benefice asupra viitorului omenirii.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep