HomeFeaturedFocusAsus permite deblocarea oficiala a bootloader-ului de pe Zenfone 2: liber la...

Asus permite deblocarea oficiala a bootloader-ului de pe Zenfone 2: liber la experimente

IMG_5206

Îmi face nespusă plăcere să vă anunț că Asus a decis să deschidă Zenfone 2 către entuziaști și a oferit un instrument oficial pentru deblocarea bootloader-ului pentru acest smartphone de excepție. Asta înseamnă că entuziaștii se pot juca acum în voie cu ROM-ul Android de Zenfone 2, poate chiar să înceapă să facă experimente interesante: Zenfone 2 merge pe platformă Intel, teoretic mai ușor de extins în zona Linux. Poate că de acum încolo să vedem niște variante de Ubuntu Phone?

După ce HTC și Samsung au făcut asta de ani de zile, mișcarea Asus e una pozitivă pentru că așa poate să își atragă o grămadă de entuziaști către smrtphone-urile Zenfone, în special către Zenfone 2. Avându-i aproape  Asus îi poate folosi pentru a găsi soluții să extindă și să optimizeze software-ul preinstalat pe Zenfone 2.

Un singur lucru mai e de știut: deblocând bootloader-ul de pe Zenfone 2, chiar și cu instrumentul oficial Asus disponibil pentru download aici, pierdeți garanția aparatului. Așa că dacă decideți să porniți pe drumul experimentelor să fiți pregătiți să vă asumați și pierderea garanției.

Merită? Nu m-aș hazarda să vă dau vreun sfat în direcția asta, timpul în care am folosit Zenfone-ul fiind destul de mic, insuficient să îmi fac o părere despre fiabilitate.

Oricum, felicitări Asus pentru decizia luată!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep