HomeFeaturedFocusEXPERIMENT (Edimax SP-2101W): Cat consuma masina de spalat vase

EXPERIMENT (Edimax SP-2101W): Cat consuma masina de spalat vase

Mă joc de ceva vreme prin casă cu o priză inteligentă de la Edimax, un SmartPlug SP-2101W. Este practic un produs identic cu Edimax SP-1101W, care a poposit la noi în trecut și s-a constituit mai apoi în premiu pentru un cititor, care are în plus, înglobat, un contor pentru consumul de energie. Aplicația cu care se sincronizează aceste prize inteligente (și care a suferit și ea niște transformări în bine de la ultima interacțiune), EdiPlug, îți oferă acum informații despre consumul de energie electrică realizat, bineînțeles prin adaptorul respectiv, pe diferite intervale de timp.

IMAG0818

Sunt și alte informații disponibile în aplicație, dincolo de posibilitatea de a opera și de a programa priza respectivă: amperajul, puncte de maxim și de minim în consum, calculul costurilor, notificări pe mail. Însă ceea ce mi se pare cel mai interesant este partea asta cu consumul unor anumite dispozitive dintr-o gospodărie, pe care am de gând să o exploatez mai intens.

IMAG0812

V-ați întrebat vreodată cât consumă de exemplu rooter-ul din casă în 24 de ore? Ce înseamnă consumul lui, transformat în cost, pe o lună întreagă? Sau, de exemplu, decodorul TV? Sunt doar două dispozitive care îmi vin în minte și care, cel puțin la mine în casă, merg în continuu. Am de gând să fac o monitorizare a consumului lor, folosind instrumentul celor de la Edimax și să vă țin la curent cu rezultatele.

Până atunci, cu titlul de test, am vrut să văd cât consumă și cât mă costă un ciclu de spălare al mașinii de spălat vasele, un Whirlpool ADGU 872 IX, proaspăt achiziționată de pe eMag.

IMAG0815

Mai jos aveți consumul realizat de un ciclu de spălare de o oră. Există și programe mai scurte și, evident, unele mult mai lungi (cel mai lung ajunge la trei ore). Însă cel de o oră este cel mai folosit în casă, cam în fiecare zi.

screenshots

La un cost mediu de 0,6 lei/kWh (fără TVA) cât am eu în planul tarifar (am verificat pe o factură), asta înseamnă 0,6 lei pentru un ciclu de spălare. Costul energiei electrice consumate. Eu m-am convins că a fost o investiție profitabilă.

Acum vreau să vin să vă lămuresc și pe voi (acolo unde se poate) despre consumul generat de diverse electronice și electrocasnice dintr-o gospodărie. V-am spus, urmează un router și decodorul TV, însă aștept și sugestii din partea voastră. Ce v-ar plăcea să știți cât consumă în casă la voi?

LATER EDIT: Voi folosi pentru măsurători SmartPlug-ul celor de la Edimax, însă, pentru cei care se lasă mai greu convinși, tocmai mi-a sosit din China și instrumentul de verificare. Când două rezultate bat, este mai greu să le contești!

IMAG0837

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep