HomeFeaturedFocusDell achizitioneaza EMC in cea mai mare tranzactie din IT

Dell achizitioneaza EMC in cea mai mare tranzactie din IT

Asta este cumva formularea pe scurt (ca să încapă în titlu) a acestei tranzacții gigant. În realitate, este ceva mai complicat să preiei o companie care are de două ori valoarea ta de piață și undeva la 70.000 de angajați. Însă Dell este susținută în acest demers și de MSD Capital (un fond de investiții coordonat tot de Michael Dell) și mai ales de Silver Lake, o entitate specializată pe investiții strategice în zona de tehnologie. Același Silver Lake care l-a ajutat pe Michael Dell să preia frâiele pierdute ale companiei pe care tot el o înființase. O familie mare și fericită, în care intră acum și EMC.

Estimată undeva la 67 miliarde de dolari, valoarea record a acestei tranzacții va fi plătită către actualii acționari ai EMC printr-un algoritm destul de complex, asupra căruia aceștia din urmă trebuie să își dea acordul. EMC este conoscută, printre altele și pentru că deține WMware, de care se interesa, la un moment dat, chiar Microsoft. Se pare că Dell s-a mișcat mai repede. Rămâne de văzut dacă a fost o decizie sănătoasă, o investiție care va avea rezultate pe viitor, sau mai degrabă o ambiție personală de-a lui Michael Dell (deși nu cred că obținea suportul financiar imens fără o analiză riguroasă).

Până una alta, deși valoarea poate varia până la închiderea tranzacției, avem totuși cea mai mare operațiune de acest fel din lumea tehnologiei globale.

via Dell

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep