HomeFeaturedFocusFilmul Steve Jobs nu a dat lovitura asa cum se asteptau toti

Filmul Steve Jobs nu a dat lovitura asa cum se asteptau toti

După prima producție inspirată din viața lui Steve Jobs, cea cu Ashton Kutcher în rolul principal și care a fost criticată aproape la unison de către persoanele apropiate fondatorului Apple și criticii de film, așteptările erau foarte mari pentru producția Steve Jobs, cu Michael Fassbender. Însă producția, care adună pe generic și alte nume mari, ca Aaron Sorkin, Danny Boyle sau Kate Winslet, nu a reușit să rupă gura târgului.

În weekendul de debut a reușit încasări de 7,3 milioane de dolari, situându-se pe locul al șaptelea în topul încasărilor pentru acest weekend. Prin comparație, primul film inspirat din viața lui Steve Jobs a adunat 6,7 milioane de dolari.

În vreme ce unii critici afirmă că greșeala celor două producții este că nu vin mai în actualitate, să surprindă și ultima parte a vieții fondatorului Apple și perioada iPhone-urilor, eu aș îndrăzni să afirm că succesul acesta lipsit de răsunet (să aduni peste 7 milioane de dolari într-un weekend este totuși o performanță) este un semn că subiectul nu ar mai trebui exploatat ca scenariu pentru un film și ar trebui lăsat deoparte. În ciuda figurii emblematice și charismatice, popularitatea din prezent se datorează mai mult brand-urilor iPhone și iPad și mai puțin lui Steve Jobs. Iar încercarea de a scoate la iveală și aspectele mai puțin elegante ale lui Jobs, doar pentru a avea priza la public, se pare că nu a reușit. Pe mine mă bucură acest lucru, omul merită pomenit pentru ceea ce a făcut bine și lăsat în pace. Cel puțin pentru o vreme.

via BusinessInsider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep