HomeFeaturedFocusGata, e oficial: din 2017 adio costuri de roaming in UE!

Gata, e oficial: din 2017 adio costuri de roaming in UE!

European Parliament Flickr
European Parliament Flickr

O veste foarte bună pentru toți cei ce călătoresc des în cadrul UE: începând cu 15 iunite 2017 vor dispărea tarifele de roaming pentru apeluri, traficul de date și SMS-uri. Până atunci rămâne să ne mai bucurăm de o reducere a lor din 30 aprilie 2016 când costurile vor fi reduse la 0,05 EUR pentru apeluri efectuate, 0,02 EUR pe SMS și 0,05 EUR / MB de trafic. Cât o să coste apelul primit o să aflăm ceva mai încolo.

”Datorită acestei decizii Europa va deveni singura regiune din lume ce garantează în mod legal un internet deschis și neutru”.

Dar mai este totuși ceva: să ne așteptăm ca aceste costuri zero asociate traficului și apelurilor în roaming pentru UE să fie supuse unor comentarii cu steluță gen: ”gratuit în limita unui trafic rezonabil”. Cel puțin asta e părerea dnei Julia Reda, MEP for the European Pirate Party și mi se pare că are foarte multă dreptate.

Oricum, să privim optimiști spre 2017. Iar dacă vă apucați să semnați contracte pe 2 ani la vreun operator să luați în considerare oferta punând în balanță noile costuri de roaming din 2016 și 2017!

via theverge

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep