HomeCloud & MobilityVodafone introduce servicii de business prin IoT via Supernet 4G

Vodafone introduce servicii de business prin IoT via Supernet 4G

IMAG0248

Numele pompos al noilor servicii propuse de Vodafone ar fi ”soluțiile de business pentru Industria 4.0, prin rețeaua Supernet™ 4G” pentru pasul pe care Vodafone l-a făcut către viitor. În realitate ceea ce a făcut Vodafone România a fost să aducă clienților săi niște instrumente dedicate pentru monitorizare de la distanță a patru tipuri de afaceri: Connected Cabinets, Digital Media Signage si Supraveghere Video, Managed Asset Tracking.

Acum, traducerea din limba business în limba română înseamnă așa: Vodafone s-a gândit să construiască patru tipuri de servicii dedicate zonei de business, servicii care se bazează pe o conexiune de 4G și un instrument Internet of Things care să trimită și să primească informații de la utilizatori prin intermediul unui portal dedicat.

IMAG0245

Și mai exact, sunt oferite servicii de tip Connected Cabinets care presupun oferirea de aparate care ar putea de exemplu să fie puse în diverse aparate frigorifice, aceste aparate fiind capabile să transmită date despre locație, temperatură, număr de produse etc.

Solutia Connected Cabinets permite companiilor sa isi gestioneze constant stocurile si sa aiba vizibilitate asupra bunurilor care implica un nivel ridicat de capital circulant, printr-o platforma online, optimizata si pentru telefonul mobil, cu indicatori in timp real, de tipul localizarii exacte, functionalitatii, temperaturii si greutatii produselor din frigidere, cabine si vitrine frigorifice.

Pe zona de supraveghere video lucrurile cred că sunt foarte clare, Vodafone oferind instrumente de monitorizarea de la distanță via Supernet 4G. În cazul Manages Asset Tracking aparatul IoT are rolul de a oferi date despre locația unde se găsește dispozitivul, viteza de deplasare, temperatura etc. Priviți-l ca pe un mic aparat pe care îl puneți într-o mașină sau un container și vă transmite în timp real date despre traseu.

IMAG0247

“Ca lideri in domeniul inovatiei, suntem bucurosi sa le oferim clientilor serviciilor de business patru noi solutii M2M, cu rolul de a automatiza procesele de business, adaugand valoare serviciilor si optimizand structura de costuri. Romania are un foarte mare potential de a isi creste amprenta in Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia si mai mult de cea mai rapida retea din Europa, cu o acoperire extinsa 4G si solutii de securitate de cel mai inalt nivel, incorporate la nivelul retelei”, a declarat Markus Lause, Director, Enterprise Business Unit.

Mai departe, cu noua soluție Digital Media Signage, companiile pot comunica și iși pot gestiona media digitală pe display-urile pe care le dețin, într-un mod eficient, de la distanță, online și în timp real. Serviciul permite, de asemenea, o monitorizare îmbunătățită a interesului clienților și a implicării acestora, pentru conținutul de tip advertising afișat.

Detalii mai multe despre serviciile de business peste Supernet 4G ale Vodafone Romania pentru Industria 4.0, accesați www.vodafone.ro/m2m.

Mai mult decat atat, Vodafone ofera, de astazi, tuturor companiilor care isi activeaza noi servicii M2M, primele 50 de SIM-uri gratuit, pana la sfarsitul anului.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep