HomeFeaturedFocusSi tu, BlackBerryus?

Si tu, BlackBerryus?

Am avut ieri, când am vorbit despre ultimatumul dat de CEO-ul Sony, Kaz Hirai, diviziei de mobile a companiei pentru a deveni profitabilă, un mic imbold de a face o comparație între Sony și canadienii de la BlackBerry, care par (sau, mai bine spus, păreau) să abordeze o situație similară într-o manieră mult mai constructivă. Bine că nu am făcut această comparație, pentru că la o zi distanță, CEO-ul BlackBerry, John Chen, vine și oferă o declarație similară. Până și deadline-urile corespund, mai că aș spune că cei doi s-au vorbit înainte.

Pe scena Code/Mobile, John Chen a declarat public că dacă zona de mobile a companiei nu va deveni profitabilă anul viitor, se ia foarte serios în calcul ieșirea de pe piața hardware și păstrarea focus-ului pe serviciile de securitate oferite de BlackBerry. O direcție în care s-a lucrat mult, dovadă vie fiind compatibilitatea acestor servicii cu platformele altă dată concurente, iOS sau Android.

Pe de altă parte, ca o rază de speranță, în timpul interviului respectiv, CEO-ul BlackBerry a arătat revoluționarul Priv (dispozitivul cu nume destul de ciudat, pe care nu reușesc să îl diger), un smartphone de care se leagă multe dintre speranțele diviziei de mobile a companiei. Un smartphone al cărui nume vine, conform CEO-ului, de la “privacy”, dar si de la “privilege”. Eu, ca fan din umbră al BlackBerry, o iau ca pe un semn clar că încă nu s-a renunțat la luptă și că sunt șanse să vedem și alte terminale de-ale canadienilor pe viitor.

Să sperăm că sunt și ei măcar la fel de optimiști și de determinați în convingeri ca și mine.

via Engadget

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep