HomeFeaturedFocusSony s-a razgândit (din nou) si investeste intr-o fabrica

Sony s-a razgândit (din nou) si investeste intr-o fabrica

Se pare că joaca asta de-a vandutul diviziei de mobile, și de-a răzgânditul, cu repetiție și cu ultimatumuri, este o adevărată distracție pentru cei de la Sony. La câteva zile după ultimatumul dat de CEO-ul companiei, care afirma că dacă anul viitor divizia de mobile a companiei nu va deveni profitabilă, atunci ar putea fi chiar închisă (cumpărători se pare că nu se prea găsesc), vine acum vestea că Sony investește într-o facilitate de producție din Thailanda (destul de afectată de inundații), pe care o echipează pentru asamblarea dispozitivelor din seria Xperia. Este prima fabrică pe care o deschid japonezii după mai bine de 20 de ani.

Pe de altă parte, e cam greu să devii profitabil atunci când investești în producție (vorbim despre o fabrică pregătită să asambleze câteva milioane de dispozitive pe an), așa că s-ar putea ca tot discursul cu profitabilitatea diviziei de mobile să fie doar de ochii presei. Pentru că atunci când deschizi o facilitate de producție nouă este greu de crezut că vrei să vinzi.

Am spus și atunci și o repet și acum. Dispariția unui nume ca Sony de pe piața de smartphone nu ar ajuta nimănui (este valabil și în cazul BlackBerry), așa că sper ca planurile niponilor să iasă așa cum își doresc aceștia și peste câțiva ani de zile să mai avem încă terminale Xperia.

via XperiaBlog

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep