HomeFeaturedFocusBad piggies! Rovio face disponibilizari

Bad piggies! Rovio face disponibilizari

Compania care a creeat Angry Birds, jocul fenomen care a câștigat rapid o popularitate enormă, atât de mare încât unii făceau din Rovio viitorul Disney, se confruntă cu dificultăți care au condus la un val de disponibilizări recente. 213 angajați au fost puși pe liber de către companie, semn că în ciuda popularității de care s-a bucurat și continuarea Angry Birds 2, veniturile companiei nu țin numai de numărul de fani. Poate părea o cifră mică, alții concediază cu zecile de mii, însă în cazul Rovio vorbim despre aproximativ 25% din numărul total de angajați (au mai rămas 670 de oameni).

Părerea mea este că oamenii au cunoscut o popularitate și s-au trezit cu un brand atât de puternic încât nu au mai știut ce să facă cu el. Probabil că acum regretă că au declinat ofertele de preluare pe care le-au primit de-a lungul timpului.

Reducerea de personal vine și cu o reașezare a priorităților firmei pe doar trei direcții: Games, Consumer Products și Media. S-a renunțat la anumite divizii care nu s-au dovedit a fi profitabile, exemplul cel mai grăitor fiind cea de e-learning. Din păcate pentru companie, fără un nou titlu care să cucerească, fără o nouă idee inedită, orizonturile sunt cam negre. Ciudățenii precum Love Rocks Shakira nu se pun, ăstea sunt idei cu care Rovio se face de râs.

via TechCrunch

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep