HomeEvenimenteConcertul Nightwish din Bucuresti, in memoria victimelor de la Colectiv

Concertul Nightwish din Bucuresti, in memoria victimelor de la Colectiv

S-a discutat mult pe marginea concertului Nightwish, singurul din Europa de Sud-Est, în contextul de după tragedia care a lovit lumea muzicală din țară de la noi. Tocmai de aceea, organizatorii au ales să facă lumină asupra acestui subiect. Da, concertul se ține și ăsta este un lucru bun!

Înainte cu aproape o lună de ziua în care Nightwish urma să revină la București, după 10 ani, România a fost lovită de o tragedie fără precedent. Șocul Colectiv ne-a trezit la realitate. Prieteni, colaboratori și oameni dragi au plecat dintre noi. Suntem martorii suferinței celor răniți. Am rămas fără unii dintre cei mai valoroși oameni ai organizării de evenimente, muzicieni, fotografi, oameni de presă, iubitori de muzică. Ei sunt acum eroii noștri care au luptat până în ultima clipă. Și tot ei ne îndeamnă acum să rezistăm indiferent de rănile provocate. Oricât de greu ne-ar fi, în memoria lor trebuie să încercăm să continuăm împreună lucrurile începute cu așteptări mai riguroase și să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat acolo și mai ales, de ce.

Concertul Nightwish din data de 10 decembrie de la Romexpo, va avea loc, dar în condiții speciale, conform declarației liderului formației Tuomas Holopainen.

“Din respect pentru cei care nu mai sunt, nu vom folosi efecte pirotehnice în spectacolul de la București, ci vom pregăti o producție cu totul specială, integral dedicată victimelor acestei teribile tragedii. Am împietrit când am aflat prin ce treceți voi în România. Această tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple; atât de mulți oameni plecați dintre noi și aflați în suferință de atunci. E chiar mai trist pentru noi, muzicienii, că totul a început în timpul unui eveniment muzical. Încă de la primul nostru concert din România, în 2004, am trăit împreună multe momente frumoase cu români extraordinari. Gândurile și sentimentele mele sunt cu voi. Nu abandonați speranța. Fiți puternici!” a transmis Tuomas Holopainen.

Organizatorii au făcut toate eforturile pentru ca niciun fel de incident să nu tulbure actul artistic. Pavilionul Central Romexpo în care va avea loc concertul dispune de toate dotările necesare pentru buna desfășurare a evenimentului, beneficiind de echipamente de prevenire a incendiilor și suficiente ieșiri de evacuare adaptate capacității locației. Cupola centrală de la Romexpo este dotată cu 28 hidranți interiori și 12 exteriori, 616 sprinklere de apă și drencere declanșate automat de senzorii detectori de incendiu plasați pe fiecare stâlp de susținere, la fiecare nivel în parte, precum și cu un sistem de evacuare a fumului cu 24 de trape cu acționare automată, situate pe tavanul cupolei.

nightwish_main_artwork

Singurul concert din sud-estul Europei dedicat celei mai renumite formații de symphonic metal, Nightwish va putea găzdui peste 5.000 de iubitori ai muzicii rock din România, Bulgaria, Grecia și țările învecinate. Conform statisticilor oferite de platforma Facebook, formația Nightwish deține peste 90.000 de fani în România. Fanii care au reușit să își cumpere bilete, trimit și scriu pe toate canalele media disponibile mesaje de susținere a organizării concertului, primul show al trupei la București după zece ani.

Organizatorii concertului din România au fost loviți în mod direct de incidentul din Colectiv, așa că și din punctul lor de vedere evenimentul este organizat în memoria celor care nu mai sunt:

În aceste zile grele am pierdut prieteni dragi și colegi. Nu vă vom uita niciodată și vă promitem că veți fi în gândul nostru în fiecare acțiune pe care o vom face. Suntem cu sufletul alături de toți cei care acum au nevoie de curaj și forță pentru viață, am făcut și vom continua să facem tot ce putem ca să îi ajutăm pe cei rămași în spitale, atât moral, cât și financiar. Suntem alături de voi!

Concertul are loc, așa cum spuneam, în Pavilionul Central al Romexpo, pe 10 decembrie. În deschidere vor susține recitaluri Arch Enemy și Amorphis. Ne vedem acolo!

Rock on!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep