HomeFeaturedFocusShift5+, un smartphone inedit

Shift5+, un smartphone inedit

Uite că o companie germană s-a gândit să le ia fața celor de la Google în competiția pentru primul smartphone modular, acolo unde gigantul IT apare de ceva vreme prin presă cu al său Project Ara, care însă nu pare să avanseze foarte mult în ultima vreme. Iar conceptul germanilor are un mare avantaj (care s-ar putea să facă o oareșce diferență). Acela că hardware-ul poate rula și Windows 10. Practic vor exista două versiuni de smartphone Shift5+, identice, care vor rula Android sau Windows 10. Utilizatorul își va exprima opțiunea în momentul achiziției.

Nu este foarte clar cum se va putea realiza schimbarea diferitelor componente, iar fotografia publicată de producătorii acestui smartphone nu prea ajută. Însă ni se specifică (deocamdată doar în scris) că va exista posibilitatea înlocuirii acumulatorului, ecranului, sau a altor componente vitale. Aștept să văd.

Avem și o dată de lansare, undeva în al treilea trimestru al anului viitor, ceva cam departe aș spune eu, avem un preț orientativ de 399 euro și mai avem și câteva specificații care ar putea părea ușor depășite până la momentul apariției oficiale a acestui smartphone modular. Un display IPS de 5 inchi, un chipset Qualcomm, o memorie RAM de 2 GB, stocare internă de 32 GB și camere foto de 13 și de 5 megapixeli. Plus un acumulator de 3000 mAh. Nu configurația este punctul forte al acestui telefon, ci modularitatea sa, cea care ar permite ca utilizatorul să își facă singur un upgrade de memorie RAM spre exemplu și să urce totalul la 3 sau poate chiar 4 GB. Sună frumos de tot în teorie, eu unul nu prea reușesc să vizualizez cum s-ar putea face asta în practică.

Tocmai de aceea, proiectul mi-a atras atenția și m-a făcut curios.

via Windows Central

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep