HomeFeaturedFocusO afacere complicata: Nokia 230

O afacere complicata: Nokia 230

Trebuie să recunosc că primul imbold a fost acela de a ignora un astfel de material. Nu m-am deranjat foarte tare să citesc despre ce este vorba, în primă fază, însă mă intriga denumirea de Nokia pe care o are acest telefon. Evident că era vorba despre un feature-phone, dar al cui. Este Microsoft, sau este vechia Nokia, cea care promite că vom mai vedea telefoane smart cu numele lor, după ce interdicția impusă de contractul cu Microsoft va expira? Ei bine, spre surpriza mea, este un telefon lansat de Microsoft, care a ales să lase pe el numele de Nokia. Un fel de primă lovitură la adresa finlandezilor și mai ales înspre promisiunile pe care aceștia le tot fac. De vreme de Microsoft lovește la rădăcina brandului Nokia și începe să îl plaseze ca pe unul de super-entry-level, va fi greu pentru Nokia cea adevărată să readucă acest nume la reputația pe care o avea odată și să pună numele pe un smartphone, chiar și produs de un terț. Oricum, mă cam surprinde ușurința cu care ambele părți se joacă cu acest brand. Sunt foarte curios ce se va întâmpla odată de interdicția impusă de contractul de achziție va fi ridicată. Cine va folosi numele de Nokia?

Al doilea element extrem de haios legat de acest material și de telefonul Nokia 230 a venit în momentul în care am citit lista cu specificații tehnice. Scurtă, dar interesantă. Un ecran de 2,8 inchi cu rezoluție de 240 x 320 pixeli, o memorie RAM de 16 MB, o cameră foto principală de 2 megapixeli și, mare atenție vă rog, o cameră foto frontală, pentru selfie-uri, de 2 megapixeli, cu flash dedicat!!! Știți ce cameră foto frontală are un iPhone 6? De 1,2 megapixeli! Deja mă uit cu alți ochi la acest feature-phone, parcă am o urmă de respect față de el!

Nokia-230 (1)

Sunt convins că și alți utilizatori privesc cu interes acest telefon. Și nu mă refer la hipsterii care sunt atrași de un feature-phone doar pentru că smartphone-ul este atât de mainstream. Ci la acea categorie aparte de utilizatori de telefon care, din convingerea că un terminal clasic, fără pretenții de smart, este mult mai greu de interceptat la nevoie (probabil cu argumentul sistemului de operare Nokia Series 30+), își calcă imaginea în picioare în ultimul hal și asociază o limuzină sau un bolid sport de ultimă generație cu câte un Nokia 6110 pe care îl folosesc, ferit, cu mare jenă, dar cu sufletul împăcat că serviciile au mari dificultăți în a le asculta convorbirile.

Acestora din urmă le va fi mult mai ușor cu noul Nokia 230, care propune un aspect mai aproape de un smartphone, cel puțin în partea din spate, acolo unde dispune de o carcasă metalică. Pe de altă parte, sufletește, vor avea o mare povară de suportat. Nokia 230 costă doar 55 de dolari. Mai mare rușinea!

via Microsoft

3 COMENTARII

  1. “…Nokia 6110 pe care îl folosesc, ferit, cu mare jenă, dar cu sufletul împăcat că serviciile au mari dificultăți în a le asculta convorbirile.”
    Esti constient ca aceasta afirmatie are aceiasi valoare cu o alta, tot din folclorul urban: “daca imi pun un CD langa oglinda masinii, radarul nu ma poate inregistra”!

  2. Sper ca te pricepi la telefoane si stii ca cei 1.2mp de la iphone 6 ingroapa si camera de 5mp de la samsung si tu vorbesti de o prastie de 2mp ? Am 2mp pe un samsung core prime si vede execrabil.
    Ba chiar iphone 4s cu vga face poze excelente fata de samsung s5 neo cu 5mp.

    • Nu l-am vazut ca sa stiu ca face poze bune sau proaste, cum nici nu am spus ce fel de poze face (tocmai pentru ca nu l-am vazut/testat). Insa ma gandesc ca daca tot este tintit inspre amatorii de selfie-uri, chiar de ras nu se va face. Cat despre VGA-ul de pe 4s, no comment!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep