HomeFeaturedFocusSa radem cu Ben Bajarin: teorii despre Samsung

Sa radem cu Ben Bajarin: teorii despre Samsung

Domnul din titlul este pompos denumit analist. Cu toate acestea, eu nu am mai auzit de el, lucru deloc îngrijorător, având în vedere că am senzația că sunt câteva zeci de mii de analiști de genul acesta. Oricine are o părere despre ceva, pe care o emite public, este brusc analist. Partea cea mai faină este că din când în când, unul de ăsta emite câte o teorie cu adevărat fantezistă. Și aici ajungem la domnul Ben Bajarin, la teoria sa conform căreia Samsung va ieși de pe piața de dispozitive mobile în maxim 5 ani, dar și la faptul că s-au găsit destui isteți care să trateze serios și grav această aiureală. Ar argumentul analistului este maxim:

“When you ship the same operating system as your competition, you are only as good as their lowest price.”

Nu sunt și nici nu am fost fan Samsung, cel puțin nu în ceea ce privește telefoanele inteligente. Însă parcă nici nu pot să tac atunci când văd un Ben Bajarin de ăsta, care la o căutare în Google se vede că e mare prieten cu produsele Apple, când vine și scoate asemenea porumbel pe gură.

Presupunând că produsele Samsung s-ar afla în dificultate pe piața de dispozitive mobile, domnu’ Ben ar trebui să știe că Samsung, pe lângă producerea propriilor terminale, este unul dintre cei mai importanți producători de componente pentru industria de smartphone. Atât de mare, încât este furnizor pentru alți producători concurenți, inclusiv pentru eternul rival Apple. Da, Samsung este furnizor de piese pentru iPhone.

Așa că, prin aceste componente pe care le livrează competiției, Samsung are destule pârghii la dispoziție pentru a influența prețurile de pe piață și pentru a le așeza într-o ordine cât mai convenabilă. Asta ca prim pas. Mai apoi, și în eventualitatea în care nu ar mai avea terminalele proprii pe piață, tot ar rămâne cu livrarea de componente, deci ar fi tot acolo, în industria de smartphone.

E drept, competiția din partea producătorilor chinezi este tot mai mare. Însă, în același timp, aceștia sunt destul de reticenți în a ieși din China. Iar atunci când o vor face, se vor lovi de taxte peste taxe, astfel că prețurile lor nu vor mai arăta la fel de atractiv, cel puțin nu în Europa. La fel cum este drept că Samsung are prețuri cam mari și că în prezent își vinde cam scump numele, chestie pe care am mai tot subliniat-o pe aici. Însă până la a-i cânta prohodul, e cale lungă.

Dacă totuși se va adeveri previziunea fanboy-ului Apple, o să îmi cer scuze public pentru că l-am ironizat. Și pentru că am ales tocmai poza de mai sus, una reală cu Ben Bajarin (și care vine de la un articol în care declară că iPhone-ul este ca un membru al familiei pentru el), pentru a ilustra articolul.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep