HomeChestii VerziVolkswagen le ofera angajatilor ochelari inteligenti

Volkswagen le ofera angajatilor ochelari inteligenti

Că tot a fost Volkswagen pe buzele tuturor în această perioadă, uite că vă povestesc și eu ceva despre companie, fără însă a merge în direcția în care, aproape la unison, au alunecat mai toți vorbitorii. Mai exact, o să vă spun câteva cuvinte despre decizia extrem de interesantă a companiei de a le oferi angajaților ochelari 3D smart, care să îi ajute pe aceștia în procesul de producție. Este vorba despre ochelari care folosesc realitatea augumentată și care oferă o mulțime de informații despre piese celor care lucrează pe benzile de asamblare.

Scopul este acela de a oferi angajatului toate informațiile de care are nevoie, la îndemână și fără a-i altera procesul de producție în care este angrenat. Practic, fără să își folosească mâinile, omul poate vedea în timp real și mai ales în timp ce lucrează în continuare, date despre piesele pe care le manevrează, locul în care acestea trebuie puse, dacă a ales sau nu piesa corectă. Ochelarii funcționează și ca scanner de cod de bare, astfel că utilizarea mâinilor pentru accesarea de informații este redusă la maxim. În aceeași direcție vine și suportul pentru comenzi vocale de care aceștia dispun.

Decizia de a implementa la scară largă acest echipament în fabrica Volkswagen din Wolfsburg a venit după parcurgerea unui proiect pilot, în care doar 30 de angajați au fost incluși. Rezultatele au fost îmbucurătoare, astfel că, treptat, aceștia se vor implementa în majoritatea secțiilor din uzină.

“Digitalization is becoming increasingly important in production. The 3D smart glasses take cooperation between humans and systems to a new level,” a declarat cu privire la această decizie Reinhard de Vries, Head of Wolfsburg Plant Logistics.

Mișcarea este una interesantă, mai ales că ea vine pe fondul unei înlocuiri a forței de muncă umane cu cea robotizată, în industria auto. Chiar ieri am citit un material despre un astfel de proiect în uzina Renault din România. Iată totuși că Volkswagen pare să prefere o abordare ușor diferită.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep