HomeFeaturedFocusApple ofera limbajul de programare Swift comunitatii Open Source

Apple ofera limbajul de programare Swift comunitatii Open Source

swiftopensource

Până și Apple poate să facă surprize frumoase: limbajul de programare Swift împreună cu compilatorul, bibliotecile și debugger-ul sunt acum Open Source sub o licență Apache 2.0, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii îl pot folosi după cum doresc, chiar și pentru produse comerciale. Deocamdată Swift merge cu iOS, OS X și Linux și mă aștept ca în curând să vedem și o versiune de Windows (făcută de Microsoft sau de dezvoltatorii pasionați).

Swift este limbajul de programare creat de Apple pentru iOS, OS X, watchOS și tvOS, construit să funcționeze cu framework-urile Cocoa și Cocoa Touch. Iar pentru cei ce doresc să se familiarizeze cu Swift Apple a făcut și un site dedicat: swift.org. Aici se găsesc informații despre ce este Swift, cum se poate instala, documentații și link-uri către codul sursă publicat pe GitHub.

Tot pe Swift.org veți găsi și informații despre Swift 3 și recomandările legate de API-uri.

Vă întrebați de ce a făcut Apple mișcarea asta? E simplu, la fel ca Microsoft a înțeles că dacă vrea să continue să aibă aplicații interesante și dezvoltatori pasionați e nevoie să mai reducă din costurile asociate producerii de software pentru propria platformă. Ori Open Source = gratuit cel puțin la nivelul instrumentelor minimale de care e nevoie pentru scrierea de cod. În plus, prin deschiderea Swift către comunitate se pun bazele posibilităților de a primi idei faine.

Felicitări Apple!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep