HomeFeaturedFocus5 motive pentru care recomand HTC One A9

5 motive pentru care recomand HTC One A9

HTC One A9

Deși nu e un flagship în sensul în care ne-am obișnuit să folosim acest cuvânt vizavi de smartphone-urile moderne, HTC One A9 e unul din smartphone-urile Android din 2015 care nu poate să treacă neobservat. Pentru că a trecut ceva vreme de când folosesc (aproape) zilnic un HTC One A9, pot să spun că One A9 e un smartphone pe care veți vrea să îl aveți.

Și vă dau 5 motive pentru asta.

1. Aspect

HTC One A9 este smartphone-ul care păstrează linia One și care seamănă foarte tare cu seria iPhone 6. Cine pe cine a copiat, e discutabil, cert este că aspectul lui One A9 îl face să iasă în evidență. La extrem, puteți oricând să spuneți că v-ați făcut propriul iPhone cu Android – am testat asta pe câțiva cunoscuți și a ținut.

DSC_2421

2. E ușor și se ține foarte bine în mână

htc one a9_1

De când am pus prima dată mâna pe HTC One A9 am fost frapat de cât de ușor este, cât de subțire și cât de bine se poate ține în mână. Folosindu-l zilnic, în paralel cu smartphone-uri de mai multe dimensiuni (Lumia 1520, Lumia 640, Samsung Galaxy S6 Edge+, Nexus 5X, HTC One M9) am ajuns la concluzia că dimensiunea sa 145.8 x 70.8 x 7.3 mm (display de 5 inci) și doar 143 g este ideală pentru un smartphone modern.

E drept, îți trebuie o perioadă să te obișnuiești cu el și să uiți că mereu trebuie să îți atârne mereu ceva în buzunar.

3. Carcasă metalică

DSC_2423

Al doilea element care îmi place enorm de mult la construcția lui One A9 este faptul că beneficiază de o carcasă metalică. Am fost fanul lui HTC One M8/M9, acum One A9 a devenit favoritul meu. O un aparat cu design-ul rotunjit al lui One A9 și la grosimea sa, nu putea veni cu altfel de carcasă care să îi dea și rigiditatea necesară utilizării.

4. Senzorul de amprentă

DSC_2420

Am fost sceptic vizavi de folosirea unui senzor de amprentă pe smartphone. Poate pentru că înainte de a avea efectiv un smartphone cu acest element m-am lăsat influențat de diverse curente de opinie care erau centrate pe faptul că identificarea biometrică de pe smartphone are încă neajunsuri funcționale.

Acum știu sigur că odată ce ajungi să folosești un smartphone cu senzor de amprentă (am deja două: Samsung Galaxy S6 Edge+ și HTC One A9) devii dependent de așa ceva și vei aprecia facilitatea de deblocare aproape instant. Iar cea de pe One A9 funcționează bine.

5. HTC Sense, HTC BlinkFeed și Android 6.0 Marhsmallow

DSC_2418

Cu One A9 HTC a reușit să fie primul producător de smartphone-uri care să aducă noua versiune de Android 6.0 Marshmallow pe un smartphone non Nexus. Iar prin îmbinarea elementelor noi de securitate cu shell-ul HTC Sense și agregatorul de informație HTC BlinkFeed se obține o combinație excelentă între utilitate și aspect. În continuare susțin că în materie de shell-uri Android (interfețe grafice) HTC Sense este de departe cel mai reușit și spun asta după ce am folosit Sense de pe vremea Windows Mobile și de la primele modele de smartphone-uri HTC cu Android – HTC Desire mai exact.

 

Sper că v-am deschis apetitul față de One A9 și până ajung să termin de scris review-ul să puteți evalua mai bine dacă vi-l doriți sau nu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

28 COMENTARII

  1. are un aspect dragut, e finut ,are tot ce trebuie..HTC 10 arată exact ca în imaginile aplicate pe Internet, dar este un telefon pe care trebuie să-l vezi de aproape pentru a-l aprecia, cu adevărat, dar si sa ai noroc sa l castigi , multumesc

  2. Imi place pt.ca seamana foarte bine cu un Iphone,e usor si se tine bine in mana,senzorul de amprenta e musai si pt.ca mi-l doresc .E un must-have.

  3. Carcasa metalică oferă rezistență mai mare,este usor iar aspectul te face sa-l utilizeze non stop.Îmi doresc tare mult acest telefon

  4. Momentan am un HTC One M8, sunt foarte multumit de el, dar cititorul de amprenta si camera foto mai buna aduc un plus la ce poate oferi M8.

  5. Mentionez aspectul la HTC ONE A9, este usor si subtire-doar 143g-,carcasa metalica si senzorul de amprenta,beneficiind astfel de deblocare usoara.

  6. Ce sa zic…ca e usor, are doar 143 g la cei 5 ” display, dar asta se compenseaza printr-o baterie mica doar 2150 mAh, dar ei zic ca “Stand-by Up to 432 h (3G); Talk time Up to 16 h (3G); Music play Up to 60 h” . As fi curios sa vad daca chiar e adevarat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep