HomeFeaturedFocusBlackBerry incepe sa isi revina

BlackBerry incepe sa isi revina

Compania canadiană începe să arate primele semne de revenire, unele pe care analiștii pieței le pun pe seama schimbării accentului de pe segmentul de terminale mobile pe zona de servicii și soluții software. Oficialii BlackBerry s-au grăbit să dezmintă acest switch către software, e drept, în mod indirect, afirmând sus și tare că BlackBerry va fi întotdeauna o companie legată de zona de telefonie mobilă. Doar John Chen, CEO-ul companiei a reiterat ultimatumul pe care el l-a oferit diviziei de mobile pentru a deveni profitabilă. Eu cred că este mai puțin important care este percepția analiștilor sau chiar a utilizatorilor despre focusul companiei, atâta vreme cât rezultatele sunt îmbucurătoare.

Pentru prima dată după mai bine de doi ani, BlackBerry a înregistrat o creștere a veniturilor companiei de la trimestru la trimestru, în timp ce pierderea înregistrată (încă se mai așteaptă terecerea pe profit) a fost mult mai mică decât trimestrul trecut. Este evident că percepția publicului a fost una pozitivă, din moment ce acțiunile companiei canadiene au înregistrat o creștere de 13 procente.

bb priv orange romania

Entuziasmul a cuprins rapid oficialii companiei, inclusiv pe același CEO pomenit ceva mai sus, care a declarat că acest trend crescător va continua și pe viitor și că se așteaptă ca și divizia de mobile să treacă pe profit, evitând astfel închiderea ei. Salvarea este așteptată în primul rând de la BlackBerry Priv, terminalul inedit cu Android, care va ajunge în 30 de noi piețe în viitorul apropiat. De altfel, BlackBerry Priv tocmai a poposit în oferta Orange România, acolo unde are un preț fără obligații contractuale de-a dreptul astronomic, de 839 euro. Sunt curios cu va fi digerat de piață la acest preț.

La fel cum sunt curios cât de frumos va continua acest trend pozitiv al BlackBerry.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep