HomeFeaturedFocusRezultatele financiare Apple din Q1 2023 sunt sub așteptări la mai toate...

Rezultatele financiare Apple din Q1 2023 sunt sub așteptări la mai toate capitolele

Vânzările Apple din perioada sărbătorilor au fost sub așteptări la aproape toate capitolele.
Vânzările Apple din perioada sărbătorilor au fost sub așteptări la aproape toate capitolele.

Apple a anunțat ieri rezultatele financiare pentru Q1 2023 și acestea sunt printre cele mai slabe din ultimii ani, marcând primul regres din 2019 și cel mai mare din 2016 încoace. Veniturile au scăzut cu 5% față de perioada similară din 2022, în ciuda creșterii semnificative a prețurilor pentru produse.

Pentru iPhone-uri, veniturile au scăzut la 65.78 miliarde USD, cu 8.17% mai puțin decât în Q1 2022, la fel și celelalte gadget-uri: Watch, AirPods care au scăzut cu 8.3% la 13.48 miliarde. Cel mai rău a fost lovită divizia de Mac-uri, care în ciuda noilor lansări a avut o scădere de 30%, la 7.74 miliarde USD.

Diviziile care au avut totuși creșteri sunt cele legate de Apple Music TV+ și iCloud, AppleCare și chiar iPad (cu creștere de aproape 30%).

Înainte de a sări să trageți concluziile că Apple e pe moarte trebuie să știți că ratarea obiectivelor de vânzări nu s-a întâmplat din cauza faptului că oamenii nu mai sunt interesați de produsele Apple. Problema se regăsește în lanțul de producție și distribuție, care nu a putut face față cererii imense – de exemplu iPhone-urile 14 Pro și Pro Max au liste de așteptare și de 3 luni, în ciuda prețurilor crescute. La fel se întâmplă și în cazul Mac-urilor.

Partea bună este că Tim Cook a anunțat că a rezolvat problemele legate de aprovizionare și producție (bine, asta a mai spus-o și acum o lună, fără să vedem nicio îmbunătățire) și că lucrurile vor reveni la normal.

Pe de altă parte, una este spui că veniturile Apple sunt sub așteptările pieței și alta este să spui că ele au fost de 117.15 miliarde USD, cu un profit imens asociat.

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep