HomeFeaturedFocusRobotul autonom de la Starship Technologies care iti livreaza cumparaturile

Robotul autonom de la Starship Technologies care iti livreaza cumparaturile

Este un proiect care are destul de multe șanse de reușită, pentru că vine de la co-fondatorii Skype, care, având în vedere că au făcut o tranzacție cu Microsoft, se presupune că au destule disponibilități financiare pentru a susține acest nou business inedit. Starship Technologies este compania acestora, care vine cu soluția unei flote de mini-roboți autonomi care îți pot livra sau transporta cumprăturile până în fața ușii. Rolul de purtător de cuvânt al companiei îi revine lui Ahti Heinla, CEO-ul acesteia și unul dintre co-fondatorii cei mai activi ai Skype, care explică modelul de funcționare al sistemului pe care este gata să îl utilizeze într-o fază pilot a proiectului în Londra, mai exact în Greenwich.

“When you as a consumer, when you find it convenient for you, you call up the delivery using your smartphone. And then the robot gets loaded with your parcel in our hub and it drives to your doorstep. And that takes about 20 minutes. So instead of having a delivery window of half a day or something that you’re getting your delivery sometime during today; you can pick a delivery window that is like ten minutes.”

Micuții roboți sunt autonomi în 99% din timp, însă cu posibilitatea intervenției unui operator ori de câte ori este nevoie. Factorul uman poate interveni și în caz de incidente, operatorul putând interacționa cu persoanele aflate în preajma robotului cu ajutorul microfoanelor și a camerelor video cu care acesta este dotat. Utilizatorii au la îndemână o aplicație cu ajutorul căreia pot plasa o comandă, pot securiza conținutul roboțelului, pot urmări traseul acestuia, iar la final pot debloca (direct din smartphone) robotul pentru a-și recupera conținutul. Capacitatea robotului este de maxim două sacoșe de cumpărături. Aici este puțin cam tricky, pentru că am senzația că noțiunea de sacoșă de cumpărături are altă conotație în România, cel puțin în această perioadă a anului.

Roboțeii sunt și prietenoși cu mediul înconjurător, fiind ajutați de motorașe electrice pentru a se deplasa. Soluția este o alternativă mult mai ușor de digerat de către autoritățile locale (și probabil și de către populație) la modelul propus de câteva alte companii, inclusiv Amazon, care presupune folosirea dronelor aeriene pentru livrarea comenzilor. Este un business care cred eu că are toate șansele de succes, așa că voi sta cu ochii pe Starship Technologies.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep