HomeFeaturedFocusApple mai doboara un record de vanzari

Apple mai doboara un record de vanzari

Cam așa ar trebui să sune materialele despre cifrele financiare proaspăt publicate de către compania din Cupertino, nu să bată toba pe faptul că Apple nu a reușit să atingă estimările analiștilor de pe Wall Street. Și asta vine de la unul care nu este musai un fan Apple, dar căruia îi plac informațiile concrete, nu scoase din context și interpretate. Până la urmă, toate aceste estimări ale analiștilor sunt doar niște cifre ipotetice, de multe ori scoase ca suport pentru marketing și PR. Realitatea din piețele mondiale este puțin diferită și cel mai probabil, din păcate pentru Apple, se va lovi și de ea în viitor. Până atunci, iată-i că se descurcă în continuare, așa cum ne-au obișnuit.

În primul trimestru al noului an fiscal (perioada octombrie – decembrie 2015), Apple a reușit să vândă 74,8 milioane de iPhone-uri. Ceva mai mult decât cele 74,5 milioane din trimestrul anterior, sensibil mai puțin decât cele 75,5 milioane estimate din birourile cade de pe Wall Street. Rămân la prima parte a propoziției de mai sus, pentru că cele 74,8 milioane reprezintă cea mai mare cifră de telefoane iPhone vândute într-o perioadă de trei luni.

Situația este puțin diferită pe piața de tablete, acolo unde vânzările de iPad se duc abrupt în jos. Chiar și așa, Apple a reușit venituri de 76,4 miliarde dolari pentru acest trimestru. Și este bine știut că cei din Cupertino știu să scoată profit frumos din veniturile pe care le realizează. Așa că chiar nu cred că ar trebui să le plângem de milă.

via Wall Street Journal

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep