HomeFeaturedFocusApple raporteaza vanzari record pentru iPhone pe ultimul trimestru al anului trecut

Apple raporteaza vanzari record pentru iPhone pe ultimul trimestru al anului trecut

vanzari iPhone 11

Compania din Cupertino a publicat cifrele de vânzări trimestriale și a impresionat audiența (și probabil și grupul de fani) cu câteva surprize plăcute. Poate cea mai interesantă a fost reprezentată de vânzările record pentru telefoanele iPhone pentru un trimestru. 55,96 miliarde de dolari au provenit din vânzarea de iPhone-uri, dintr-un total de 91,8 miliarde dolari încasați în total.

Este un procent interesant și în același timp o depășire a estimărilor de pe Wall Street, care vedeau pentru iPhone vânzări de 51,5 miliarde dolari.

Și la nivel total al vânzărilor Apple s-a înregistrat o creștere, de aproximativ 9% (de la 88,5 miliarde dolari în aceeași perioadă a anului anterior).

Și divizia de accesorii (unde sunt incluse și smartwatch-urile) a performat foarte bine, dar toată lumea a fost de acord că locomotivele acestui trimestru au fost asigurate de noua generație de telefoane de la Apple.

Chiar și Tim Cook, CEO-ul companiei, a afirmat despre seria iPhone 11 că reprezintă cel mai puternic line-up aliniat de companie în istoria sa.

Experții și analiștii sunt de părere (aproape în unanimitate) că 2020 va fi un an și mai bun pentru Apple, în parte și datorită apariției suportului pentru conectivitatea 5G. Rămâne de văzut totuși dacă Apple va reuși să recupereze ecartul pe acest segment de piață. Și dacă va putea trece peste problemele care par să se contureze în zona de furnizori din China. Vezi detalii în link-ul sursă, care folosește totuși un titlu parcă prea alarmist.

via Reuters

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep