HomeFeaturedFocusCe inseamna sistemul dual de camere foto de pe LG G5: 135...

Ce inseamna sistemul dual de camere foto de pe LG G5: 135 de grade vs 78 de grade

lg g5 camera

Cine a urmărit lansărea de duminică a LG știe că noul LG G5 vine cu un sistem dual de camere foto, una cu senzor de 16 MP (f/1.8) și una de 8 MP (f/2.4) și focalizare cu laser, stabilizare optică și LED Flash. Dar probabil la fel cum nici mie nu mi-a fost clar de la început ce și cum, nici voi nu sunteți lămuriți complet. Via phonearena am găsit un material care explică simplu ce vrea să realizeze LG cu cele două camere foto și care e beneficiul pentru utilizator.

Pe scurt e vorba despre câtă informație din câmpul vizual încape în poză și nu mă refer la detalii ci la informații. Ca să spunem altfel, camera de 8 MP de pe LG G5 e capabilă să înregistreze informația pe un unghi de 135 de grade, ceea ce înseamnă mai mult decât putem vedea noi, dacă am sta în aceiași poziție. Punând telefonul sub nas și folosind camera de 8 MP o să facem o poză cu unghi mai larg decât ceea ce putem vedea noi.

Adică așa ceva:

8MP-135-degree-camera

În comparație cu camera de 16 MP, care înregistrează asta, din aceiași poziție:

16MP-78-degree-camera

Asta înseamnă 8 MP vs 16 MP de pe LG G5. Simplu spus, cu camera de 16 MP obținem o imagine cu unghi de vizibilitate mai mic (78 de grade) dar mult mai multe detalii, în schimb camera de 8MP face o poză cu unghi de vizibilitate mai mare (135 de grade), aproape dublu, dar cu detalii mai puțin conturate.

La ce ne ajută? Păi … rămâne să vedem când o să testăm produsul.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep