HomeFeaturedFocusMicrosoft, SwiftKey si cea mai scumpa bicicleta din lume

Microsoft, SwiftKey si cea mai scumpa bicicleta din lume

Nu am studiat în detaliu problema, poate că am exagerat cu cea mai scumpă bicicletă din lume, însă la aproximativ 80 de milioane de dolari, cu siguranță este una dintre cele mai scumpe. Cam atât valorează acum bicicleta pe care unul dintre fondatorii inițiali ai SwiftKey a primit-o de la asociații săi atunci când a decis să le lase lor acținile sale în schimbul ei.

Nu s-a întâmplat acum, ci în 2008, atunci când cei trei prieteni au început să programeze algoritmul care a stat la baza capacității SwiftKey de ași cunoaște cât mai bine utilizatorii. Unul dintre ei, Chris Hill-Scott, nu a rezistat decât două luni în fața volumului de muncă. În momentul în care s-a decis să iasă din acest business, le-a pretind partenerilor săi… o bicicletă.

Acum, la aproape 8 ani distanță, când Microsoft a preluat SwiftKey pentru 250 de milioane de dolari, probabil că Hill-Scott plânge închis în casă. Sau călărește în draci bicicleta lui. Oricum, cred că ar fi mai bine să o menajeze, sunt convins că valoarea ei (chiar și la nivel ipotetic, figurat), ar putea fi exploatată în cadrul unei licitații. Măcar ca premiu de consolare, deși, dacă tot au fost prieteni buni, cei doi proaspăt milionari care au dus proiectul la finalizare, ar putea să îl ajute (chiar și financiar) pe Chris Hill-Scott să treacă mai ușor peste această dezamăgire cruntă.

via IBTimes

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep