HomeFeaturedFocusTopuri, venituri si salarii! Unde conduce Apple?

Topuri, venituri si salarii! Unde conduce Apple?

M-am revoltat scurt (și mi-a și trecut rapid între timp) în legătură cu un material care mie mi se pare cam trâmbiță la adresa Apple și care face referire la cifra veniturilor realizate de companie pe parcursul anulu trecut, împărțită pe numărul de angajați ai fiecărei companii. Adică o cifră care nu are nimic de-a face cu salariul mediu al angajatului (și implicit cu gradul lui de satisfacție legată de locul de muncă), deși felul în care este făcut materialul și modul în care este preluat el în presă (vezi spre exemplu link-ul sursă) este total denaturat.

Titluri care se agață de acest top pentru a ridica Apple-ul în fața competitorilor direcți sunt pentru naivi. Îmi dau seama astfel că o parte din rezistența (ca să îi spun într-un mod frumos) pe care o am mereu față de Apple, provine de la toată armata asta de pupincuriști care preiau toate trâmbițele și le mai și amplifică.

Revenind la topul nostru, într-adevăr, Apple conduce detașat la veniturile realizate de companie în 2015, repartizate pe cap de angajat, cu 2032 dolari. Pe locul al doilea se află Facebook cu 1412 dolari și pe ultima poziție a podiumului Google, cu 1160 dolari. Nimic de obiectat, Apple conduce categoric, cu aproape dublu față de rivalul Google (rival la nivel de sisteme de operare pentru dispozitive mobile). Însă, mă văd nevoit să repet, este o cifră total neconcludentă, care reflectă cel mult eficiența companiei în funcție de forța de muncă angajată.

Nivelul de satisfacție al salariaților sau un top al salariilor pe aceste trei companii, sunt cu totul altele.

Mai multe detalii legate de acest top, o împărțire a profitului generat în 2015 pe cap de angajat, dar și un titlu bombastic, le găsiți în link-ul sursă.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep