HomeFeaturedFocusDispozitivele mobile vor avea tot mai multe implicatii in medicina

Dispozitivele mobile vor avea tot mai multe implicatii in medicina

Nu este o noutate acest lucru, dovezi în acest sens au fost destule și sunt sigur că vor mai fi. Eu tocmai m-am lovit de una dintre ele, pe care m-am decis să v-o prezint și vouă. Este o soluție care vine de la Clarius Mobile Health și care constă într-un scanner cu ultra-sunete care comunică prin wireless cu orice dispozitiv mobil Android sau iOS, folosind ecranul acestuia pentru a proiecta imaginile pe care le colectează de la un pacient.

Clarius Mobile Ultrasound Scanner nu permite doar deplasarea medicului la pacient, atunci când situația o cere, lucru cam greu de realizat cu echipamentele actuale, dar este și un mare pas în față înspre telemedicină. Imaginați-vă un pacient care folosește un scanner mobil Clarius pentru a transmite imaginile pe telefonul doctorului, care nu este prezent din diverse motive.

„Physicians have been asking for a portable ultrasound system that works with their iPhone for some time. The challenge has been to make an affordable device that is small enough to carry around and that also produces great images. I’m happy to say we’ve succeeded in creating a product that will enable more clinicians to use ultrasound anywhere to improve patient care. It’s as easy to use as a mobile phone camera”, a motivat Laurent Pelissier, CEO-ul Clarius Mobile Health, decizia de a investi timp și eforturi financiare în acest proiect.

Chiar dacă încă nu se cunosc detalii financiare, producătorii lui Clarius Mobile Ultrasound Scanner promit că acesta va fi mult mai ieftin decât orice variantă convențională existentă. Produsul s-a bucurat de o primire excelentă în cadrul American Institute of Ultrasound in Medicine Conference.

via Clarius

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep