HomeMobileAndroidStiati ca Nexus 5X functioneaza cu Google Now on Tap si in...

Stiati ca Nexus 5X functioneaza cu Google Now on Tap si in Romania?

DSC_3571

Android 6.0 Marshmallow a venit cu o funcție extrem de interesantă: Google Now on Tap. Ea permite salvarea de timp prețios atunci când vrem să căutăm informații specifice, pentru simplul fapt că „ghicește” de multe ori ceea ce vrem să căutăm, funcția de căutare extrăgându-și elementele esențiale din ceea ce făceam la momentul respectiv.

Pentru asta Nexus 5X, unul dintre primele aparate cu Android 6.0 Marshmallow, devine un instrument excelent de optimizare a activităților zilnice.

Ce este Google Now on Tap?

Funcția Google Now on Tap este o facilitate nouă din Android 6.0 Marshmallow și analizează conținutul informațiilor afișate pe ecranul smartphone-ului, reducând automat aria de căutare prin Google Now la subiectele considerate relevante. În cele din urmă ea simplifică experiența de utilizare prin faptul că elimină necesitatea de a mai selecta informația dorită și apoi a o copia într-o căsuță de căutare, după ce în prealabil s-a făcut trecerea către browser sau Google Now.

Unde este el util? De exemplu atunci când citiți un email sau consultați un site web despre o companie, un film, sau rețetă, prin Google Now On Tap apar automat mai multe detalii interesante fără să fie nevoie să părăsiți respectiva aplicație. La fel de bine, atunci când consultați pagina unui restaurant puteți obține rapid informații de navigare, sau dacă e vorba despre un film, informații despre ora la care el este difuzat.

Screenshot_20160309-214755

Și scenariile nu se opresc aici.

Imaginați-vă că vorbiți cu un prieten pe SMS, Facebook Messenger sau orice alt client de chat, și vi se propune un loc de întâlnire. Ca să nu mai stați să introduceți datele de căutare, porniți Google Now on Tap și gata, informațiile relevante sunt acolo.

Screenshot_20160309-214858

Nu mă credeți? Încercați singuri orice altceva doriți.

Sau poate că ați primit un email despre un anumit film. Cu Google Now On Tap vedeți imediat detalii despre el, componența echipei de actori, regizorul, unde se difuzează și orarul.

Eu am apreciat extrem de mult informațiile date de Google Now despre orarul zborurilor pe care urma să le efectuez, dar pentru asta, pe Android 5, eram nevoit să intru mereu în fereastra Google Now și vedeam ce mă interesează (orar de zbor, conexiuni, alte date asociate zborului) doar în apropierea momentului în care trebuia să plec (pentru că doar atunci considera Google că ar fi oportun să mi le afișeze).

Screenshot_20160309-220604

Acum, cu Google Now on Tap e de ajuns să activez funcția atunci când citesc mailul de confirmare al biletului sau când sunt în Calendar și am activ un reminder despre zbor. Sau pentru o rezervare de vacanță.

Și dacă tot am vorbit de vacanță, prin Europa combinația de Google Maps și Google Now pot să vă facă concediul mult mai plăcut. Mie mi se întâmplă asta în ultimii ani.

Screenshot_20160309-220735

Acestea sunt doar câteva scenarii de folosire pentru Google Now on Tap. Sunt sigur că voi veți putea găsi și altele și veți fi nerăbdători să le încercați, așa că dați-i drumul!

Dar înainte de toate, să vă spun cum activați Google Now on Tap și cum vă puteți bucura de această funcție și în România.

1. Asigurați-vă că pe Nexus 5X sunteți conectați cu un cont GMAIL și că aveți active serviciile de localizare (GPS).

2. Din ecranul Home, trageți ecranul spre dreapta și activați Google Now și apoi Now Cards. De aici alegeți Now on Tap și apăsați pe Turn on.

3. Acum, din orice aplicație deschisă pe ecran ajungeți în Google Now on Tap ținând apăsat pe butonul Home și fereastra Google Now se va afișa, cu opțiuni personalizate pentru căutarea datelor din ecranul curent.

5. E bine să mai știți și că după ce ați activat Google Now on Tap pentru ecranul sau aplicația curentă, puteți oricând să interacționați cu unul dintre cardurile ce vă sunt prezentate.

În exemplul de mai jos aveți motorul de căutare, opțiunea de navigare (Maps) către locație, apel etc.

cards

Și dacă ar fi să vă recomand trei tipuri de situații unde Google Now on Tap m-a ajutat pe mine cel mai mult, ele ar fi așa:

1. Planificarea unei întâlniri: discutând cu cineva pe Facebook Messenger am putut alege ușor o locație unde să ne vedem.

2. Review-uri despre locații, incluzând aici și restaurante: când eram în vacanță (și numai) și a trebuit să aleg o destinație, cu Google Now On Tap am putut să am la îndemână foarte rapid informațiile care să mă ajute să iau decizia corectă.

3. Indicații de navigație: de câte ori am fost pus în situația de a ajunge undeva, cu Google Now on Tap am găsit rapid adresa căutată și am primit informațiile de navigare.

 

Eu așa m-am bucurat de Google Now on Tap pe Nexus 5X și mai apoi pe HTC One A9.

Voi îl aveți activ? Vă ajută? Care sunt scenariile cela mai interesante unde ați reușit să puneți în valoare Google Now on Tap?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep