HomeFeaturedFocusVa face HTC smartphone-urile Nexus in urmatorii trei ani?

Va face HTC smartphone-urile Nexus in urmatorii trei ani?

Cred că este știrea zilei de ieri, care a făcut foarte rapid turul presei de specialitate de pe tot globul. Un posibil parteriat între Google și HTC prin care primii vor ceda producția de telefoane din seria Nexus către HTC pentru următorii trei ani, a uimit și a pus pe jar toată audiența. Nu că nu ar fi posibil, până la urmă HTC a mai făcut Nexus-uri, atât telefoane (unde chiar l-a făcut pe cel mai reușit dintre ele – și asta o spun foarte multe voci), cât și tablete (și aici a avut destul de mult succes), iar LG a anunțat destul de oficial că nu va mai participa la proiectul cu Google și anul acesta, concentrându-se pe propriile terminale. Însă durata de trei ani ar reprezenta o premieră pentru Google.

Și totuși, presupunând că informația este reală, de ce ar face Google acest pas, de ce ar întinde această mână de ajutor către HTC (asta deși compania taiwaneză pare să înceapă să se descurce și singură)? Și pentru că tot am pomenit de cotația la bursă a acțiunilor HTC, informația cu parteneriatul cu Google a ridicat și mai mult prețul acțiunii. Unele voci spun că prin această manevră Google și-a asigurat un loc fruntaș pentru o eventuală achiziție a HTC-ului, despre care au circulat la un moment dat zvonuri.

Sincer, cred că un eventual interes al Google pentru HTC va fi și mai mare acum, odată cu succesul HTC Vive și cu intrarea taiwanezilor în zona de VR. Nu de alta, dar strict pe segmentul de smartphone, au avut deja o experiență cu Motorola, din care s-au ales cu un gust ușor amar (dar și cu o parte însemnată din colecția de patente și tehnologii deținute de Motorola).

O explicație evidentă este greu de găsit pentru acest parteneriat de durată, în eventualitatea în care informația este adevărată (cumva în sprijinul ei vin detalii legate despre cele două terminale Nexus/HTC de anul acesta, unul de 5 inchi și unul de 5,5 inchi). Însă eu mi-aș dori să fie cât se poate de reală, pentru că HTC poate să facă telefoane reușite și fiabile, iar asocierea cu Google ar motiva compania și mai puternic să nu renunțe la segmentul care a consacrat-o.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep