HomeFeaturedFocusVIDEO: Robot versus caine

VIDEO: Robot versus caine

Spot, robotul cu formă de patruped al celor de la Boston Dynamics (o companie deținută de Google), a avut o întâlnire cu un câine real, terrier-ul lui Andy Rubin, unul dintre oamenii care a pus umărul la ridicarea Android-ului și actual șef pe la Google. Chiar dacă nu s-a soldat cu conflicte majore, întâlnirea dintre Spot și Cosmo sau Fido (aici există o controversă legată de numele câinelui lui Andy Rubin) a fost una interesantă și haioasă, cu animalul încercând să pună la punct robotul, iritat evident de prezența acestuia.

Episodul este unul haios, însă o cantitate de inteligență artificială într-unul dintre roboții celor de la Boston Dynamics poate fi înspăimântătoare. Nu vreau să mă gândesc la ce ar putea face un astfel de robot scăpat de sub control și pus pe rele, deocamdată este doar un scenariu de film SF.

Tot deocamdată, roboții celor de la Boston Dynamics au timp de joacă prin curțile și parcările Google, pentru că tentativa companiei de a demara o colaborare cu instituțiile statului american și de a vinde acești roboți pentru a fi folosiți în misiuni de salvare și recunoaștere (iarăși nu vreau să mă gândesc mai departe) a eșuat. Încă este nevoie de îmbunătățiri și sunt convins că deja se lucrează la ele.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep