HomeEvenimenteA venit primavara, incepe agitatia pe piata muncii

A venit primavara, incepe agitatia pe piata muncii

În această primăvară, târgul de carieră Angajatori de TOP va fi la îndemâna celor aflați în căutarea unui nou job prin 3 ediții. Două vor avea loc în format fizic, în Timișoara și București, iar o a treia ediție va fi una virtuală, la nivel național, pe Hipo.ro.

  • Angajatori de TOP Timisoara (18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri) reuneste mii de joburi pe diferite nivele de experienta si programe pentru studenti si proaspat absolventi, conferinte, skillshop-uri si techlab-uri, alaturi de reprezentantii a zeci de companii cu care vizitatorii  pot interactiona.
  • Angajatori de TOP Bucuresti (25-26 martie, Sala Palatului) sarbatoreste 20 de editii, respectiv 10 ani in care a adus fata in fata candidati determinati sa isi construiasca o cariera de succes si companii multinationale, conferinte si workshop-uri pentru dezvoltare personala si profesionala si zeci de ore de consiliere in cariera oferite gratuit celor prezenti la eveniment.
  • Angajatori de TOP Virtual (4-17 aprilie pe Hipo.ro) Dupa cele doua editii fizice, targul de cariera se va muta in mediul online, iar timp de doua saptamani companiile isi vor prezenta ofertele de angajare. Evenimentul se va desfasura la nivel national oferind candidatilor acces la mii de oportunitati de cariera din confortul propriei locuinte, vor avea sansa sa participe la webinarii si workshop-uri virtuale.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise în 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilită strategia de recrutare pentru urmatoarea perioadă, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt în zone variate de activitate și pe nivele de experiență diferite, de la poziții adresate profesioniștilor, până la joburi adresate juniorilor.

addt 2015

Ediția aceasta a evenimentului se remarcă printr-o diversitate a oportunităților de carieră. Cele 60 de companii provind din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit și Consultanță (6%), Producție (6%), Servicii și BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistică și Transporturi (3%), Agenții de recrutare (2%), Asigurări (2%) și Construcții (2%).

„Piata fortei de munca din Banat capata contur din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Exista insa un dezechilibru intre numarul oportunitatilor de cariera si numarul candidatilor care detin specializarea tehnica necesara, fie ca vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. In plus, am observat o disproportie si intre numarul in crestere a pozitiilor care presupun cunoasterea unei limbi straine, alaturi de cunostintele financiare si numarul candidatilor care detin respectivele competente. In acest context este importanta implicarea companiilor in educarea si formarea candidatilor, alaturi de nevoia de diferentiere si prezentare a oportunitatilor de cariera existente” a declarat Dumitrita Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timisoara.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Timișoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl Romania, Microsoft, Toluna Romania, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics Romania, McDonald`s Romania, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.

Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe Hipo.ro și va fi permis vineri, 18 martie, în intervalul 10.00-18.00 și sâmbătă, 19 martie,  în intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep