HomeFeaturedFocusZTE in pericol de a suporta sanctiuni economice

ZTE in pericol de a suporta sanctiuni economice

Producătorul chinez de dispozitive mobile (și nu numai) este în pericol de a suporta anumite sancțiuni economice din partea Departamentului de Comerț al Statelor Unite, care i-ar perturba destul de serios activitatea și i-ar pune în pericol poțiția deținută în topul producătorilor de telefoane cu Android. Se pare că cei de la ZTE au încălcat un acord economic de sancționare a Iranului prin care componentele produse în Statele Unite nu aveau voie să fie exportate în Iran, ca parte a unui set mai larg de sancțiuni economice impuse acestei țări pentru politica sa nucleară neconformă cu acordurile internaționale. Deja este politică și nu îmi place.

Așa că revin la ZTE, companie prin intermediul căreia o cantitate destul de mare de componente și produse ale unor companii americane precum IBM, Microsoft, Dell, Oracle sau Qualcomm, dar și alte nume, au ajuns la Telecommunication Co of Iran (TCI), unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Iran și la sancțiunile cu care aceasta se confruntă. Pentru moment, toți furnizorii ZTE care tranzacționează produse de fabricație americană vor avea nevoie de un aviz din partea Departamentului de Comerț al SUA. Nu se știe dacă este singura sancțiune sau, cu timpul, se va încerca îngrădirea exporturilor americane către ZTE, situație în care compania chineză ar avea mult mai mult de suferit.

Oficialii ZTE susțin că lucrează alături de autoritățile americane pentru a afla cum a fost posibilă situația care a condus la aceste măsuri. O analiză mai amănunțită găsiți în link-ul sursă.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep