HomeMobileWindows MobileMicrosoft confirma ca va veni o versiune de 64-bit Windows 10 Mobile...

Microsoft confirma ca va veni o versiune de 64-bit Windows 10 Mobile pentru aparatele Lumia

Continuum-image-1

Chiar dacă cele mai noi aparate Lumia 950 și Lumia 950 XL vin cu platforma Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 ce poate rula aplicații pe 64 de biți (nu cele x64!), Windows 10 Mobile e încă folosit pe 32 de biți pe aceste aparate. Se pare că acest lucru se va schimba în curând și odată cu Windows 10 Mobile Redstone s-ar putea ca modelele ce suportă Windows 10 Mobile pe 64 de biți să îl și primească.

Știți probabil că un sistem de operare pe 64 de biți va permite aparatelor ce au mai mult de 4 GB RAM să folosească toată memoria și că platforma va putea beneficia de un set noi de regiștri și instrucțiuni care să le pună mai bine în valoare performanța. Asta înseamnă că pentru Windows 10 Mobile va putea exista un plus de performanță, Microsoft testând deja modalități prin care să aducă aplicațiile x86 pe platforma ARM printr-un emulator x86-to-ARM, treabă ce ar fi un mare pas înainte în dezvoltarea Continuum for Phones și dacă mă întrebați pe mine, un pas firesc.

Aștept să văd când vom putea testa prin Insider Preview versiunile pe 64 de biți de Windows 10 Mobile și mai ales cum vor merge. Sper să fie compatibile și cu Lumia 950 / 950 XL și să nu fie făcute doar pentru viitorul flagship … Surface Phone.

Voi ce ziceți: cum ar fi dacă se vor putea rula aplicații clasice x86 pe un Lumia cu Windows 10 Mobile, inclusiv prin Continuum for Phones?

via mspoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep