HomeFeaturedFocusPiata de wearable va creste exploziv in urmatorii cinci ani

Piata de wearable va creste exploziv in urmatorii cinci ani

Este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de către cei de la Tractica. Nu este o concluzie greu de tras, doar pentru ea nu era nevoie de un studiu dedicat. Însă firma de cercetări statistice a putut rafina puțin rezultatele și concluzionează că principalul motor al acestei creșteri este zona de healthcare. Și brățările de fitness care monitorizează pulsul, semnele vitale și somnul utilizatorului reprezintă doar vârful aisbergului. Vor urma echipamente care monitorizează de la distanță starea unui pacient cu o boală cronică. Dacă anul acesta se vor vinde aproximativ 2,5 milioane de unități wearable cu impact pe zona de healthcare, în 2021 numărul acestora va ajunge la 97,6 milioane. Și asta este foarte bine, chiar dacă nu pot să îmi dau seama cum au ajuns la niște previziuni atât de exacte.

tractica

Valoarea acestei piețe de healthcare wearable (destul de greu de exprimat în română acest concept) va ajunge la aproape 18 miliarde de dolari în 2021. Cred că sumele sunt mai puțin importante decât rolul pe care aceste echipamente îl vor putea avea. Am văzut deja vieți salvate datorită dispozitivelor wearable purtate de pacienți în timpul unor probleme cardiace (ultimul episod a avut în centru unFitbit Charge HR), este bine că, cel puțin în mod teoretic, aceste scenarii se vor înmulți considerabil. Și sunt destul de sigur că aceste dispozitive smart vor deveni tot mai pupulare și cu un rol tot mai accentuat în monitorizarea sănătății utilizatorilor, în ciuda unor piedici inevitabile.

“The market for healthcare wearables is very much in its infancy, though there is a considerable amount of activity across the healthcare value chain. Wearables are being seen as an extension of the digital transformation of healthcare, helping pharmaceutical companies to expand clinical trials, enabling insurance companies to engage with customers by incentivizing healthier living, helping healthcare providers to improve the delivery of healthcare, and empowering patients by providing them access to their own health data,” spun cei de la Tractica prin Aditya Kaul, Research Director.

Sunt destul de curios cum va reuși medicina să adopte astfel de dispozitive inteligente și cum vor accepta rezultatele obținute de acestea pentru a stabili cu exactitate condiția unui pacient.

via Tractica

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep