HomeFeaturedFocusHuawei P9 lansat oficial in Romania

Huawei P9 lansat oficial in Romania

Huawei P9

Eu v-am spus că a fost o zi încărcată pentru piața de smartphone din România, o zi cu flagship-uri care au fost prezentate oficial și la noi în țară. Iar Huawei P9 a fost unul dintre acestea, introdus de către producătorul chinez în cadrul unui eveniment inedit, în care s-a văzut destul de clar că focusul Huawei pentru modelul P9 cade pe camera foto. Este o strategie inspirată, pentru că funcția foto este una dintre cele mai utilizate la un smartphone la nivel global. Așa că tot buzz-ul făcut pe marginea sistemului dual camera, care exploatează la maxim potențialul lentilelor optice concepute în colaborare cu Leica, a fost unul foarte bine orchestrat.

“Noua noastră provocare pentru piața din România este Huawei P9! Suntem încrezători că noul nostru flagship întrunește toate specificațiile unui produs premium într-o piață în care cererea pentru astfel de produse este într-o expansiune continuă. Am observat că românii sunt pasionați de fotografie, iar atuul principal al lui P9 este camera foto, care reinventează fotografiile realizate cu telefonul.” a declarat Sorina Măcărescu, director marketing divizia de terminale Huawei România.

Cheia capabilităților foto, pe care P9 le încorporează, este, așa cum am spus, sistemul dual camera. Camera RGB, integrată în smartphone-ul P9 este specializată în captarea culorilor, pe când camera monocromă este uimitoare în surprinderea detaliilor din imagini. Astfel, cele două camere principale ale lui P9 lucrează în tandem pentru a permite utilizatorilor să creeze imagini deosebite, în culori vibrante. P9 excelează în condiții de luminozitate scăzută, întrucât designul sistemului dual camera garantează captarea acesteia în orice mediu.

În ceea ce privește detaliile comerciale, Huawei P9 va fi disponibil în versiunea de 32GB cu 3GB RAM, la un preț recomandat de 2499 lei (iar promoția specială pentru cei care achiziționează acest smartphone este în continuare valabilă). Aici este puțin cam tricky, pentru că prețul este, într-adevăr, sub cel al competitorilor (HTC 10 vine în România cu prețuri de 3100 – 3300 lei), dar și câteva specificații sunt ceva mai slabe. Nu cred în diferențele evidente dintre 3 GB de RAM sau 4 GB RAM, prea puțini le vor simți, însă la nivel de imagine este un minus acolo. Mult mai fericită ar fi fost aducerea versiunii cu 4 GB de RAM și 64 GB stocare internă, care, cu un preț ceva mai mic, ar fi fost o puternică lovitură în stomacul concurenței.

Chiar și așa însă, pașii făcuți în față de Huawei sunt evidenți și faptul că producătorul chinez câștigă cotă de piață la nivel global, în timp ce Samsung și Apple pierd, reprezintă cea mai bună dovadă în acest sens.

2 COMENTARII

  1. Pricipalul feature pe care compania asiatica pune accent este fotografia, dupa cum prezinta in clipul promotional. Camera de pe Huawei P9 este de tip Dual, cu un senzor de 12 megapixeli. De fapt sunt doua camere, una monocroma si una color, care combina imaginile luate pentru a crea una singura, de calitate superioara. Motivul pentru care acest aranjament este selectat, si unic, este dat de spatiu. Pentru a obtine o imagine de aceeasi rezolutie si calitate ca intr-o camera SLR, ar fi fost nevoie de un senzor destul de mare, care ocupa prea mult spatiu. Astfel, avem doua camere principale, care aduc un plus telefonului, fiind totodata produse de Leica, in parteneriat cu Huawei. Apertura f/2.2, lentilele de 27 mm Summarit si capacitatea de a filma 1080p la 60 de cadre pe secunda adauga inca un punct la capitolul performanta, iar camera frontala de 8 mp este potrivita pentru selfie-uri sau apeluri video.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep