HomeFeaturedFocusScade piata de smartphone?

Scade piata de smartphone?

Analiști specializați pe industria de smartphone au prevăzut o încetinire a creșterii vânzărilor la nivel global. Însă cei de la TrendForce se dovedesc a fi chiar și mai pesimiști și vin cu niște cifre care arată chiar mai rău. Conform studiului lor, în primul trimestru al anului 2016 producătorii de smartphone au livrat 292 miloane de unități în piață, cu 1,3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Mie nu mi se pare că lucrurile sunt chiar atât de negre. Un procent este destul de ușor de recuperat de la un trimestru la altul.

Apoi, este o diferență destul de mare între numărul de unități vândute într-o perioadă de timp și numărul de unități livrate de către producător într-o piață. Mai ales când vorbim despre primul trimestru al anului, atunci când se presupune că majoritatea comercianților mari rămân cu stocuri nevândute din perioada sărbătorilor.

Cum Apple nu a furnizat încă cifrele oficiale pentru acea perioadă, TrendForce și-a manifestat pesimismul și asupra viziunii de viitor a companiei din Cupertino, prevăzând o scădere de peste 40% a livrărilor de iPhone în primul trimestru al anului, față de aceeași perioadă a anului trecut. Ar putea fi o explicație a tăcerii Apple, la fel de bine cum ar putea fi doar o speculație fără prea mult suport. Vom vedea și cifre oficiale la un moment dat. Cred că un producător care se respectă a prevăzut momentul în care creșterea pieței de smartphone se va opri și are deja o strategie pentru acest moment. Așa îmi place mie să cred, de aceea nu îmi plac teoriile fataliste.

via DigiTimes

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep