HomeFeaturedFocusAi nevoie de IT propriu sau unul externalizat?

Ai nevoie de IT propriu sau unul externalizat?

`

Ca și companie, dacă nu lucrezi în domeniul tehnologiei informației, ai nevoie de o echipă IT proprie? De ce ai, sau de ce nu ai?

În ultimii ani am asistat la un trend clar: la fel ca și infrastructura migrată în cloud, departamentele de IT din cadrul companiilor non-IT au fost eliminate, locul lor fiind luat de consultanți terți, închiriați, al căror nivel de competență e de cele mai multe ori direct proporțional cu suma de bani plătită lunar/orar pentru servicii.

Pe principiul că o companie trebuie să își concentreze eforturile pe ceea ce știe să facă mai bine, iar procesele auxiliare să le lase celor specializați, vedem cum departamentele de IT tradiționale din multe companii dispar, în timp ce ofertanții de consultanți IT își măresc numărul de clienți pe care trebuie să îi deservească.

”De la instalări sisteme de operare pentru stații de lucru, la dezvoltare site-uri de prezentare, la operațiuni de configurare a serviciilor specifice (căsuțe de email, chat intern/extern), majoritatea procedurilor care implică device-uri și infrastructură hardware și software cer implicarea unui specialist. În aceste cazuri, cu cât specialistul este mai pregătit, cu atât lucrurile vor decurge mai eficient.”

Ori dacă trendul e clar, dacă ești o companie non-IT, pe ce criterii faci alegerea unui furnizor de soluții?

”Decizia pentru un colaborator sau altul devine cu atât mai importantă atunci când vorbim despre infrastructura de găzduire, spațiul unde multe din resursele tale de business, categoria ”informație delicată” sunt salvate (baze de date clienți, contracte, inventar produse, proceduri și tot ceea ce este digitizat). În hosting, poate cu atât mai mult vs. alte arii IT, expertiza tehnicianului responsabil poate face diferența între servicii OK și servicii Foarte bune. Între securitate Destul de bună și securitate Solidă. Între Costuri bune și Face toți banii!”

Vă recomand să găsiți un răspuns la o astfel de întrebare pe blog-ul easyhost.ro. E un punct de plecare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep