HomeFeaturedFocusApple investeste intr-o companie de car-sharing

Apple investeste intr-o companie de car-sharing

didi chuxing app

Și nu orice companie, ci una din China, care are nu mai puțin de 14 milioane de șoferi înregistrați. Ca să înțelegeți puțin cum a fost posibilă atingerea unei asemenea cifre de șoferi înregistrați, trebuie spus încă de la început că Didi Chuxing (acesta este numele buclucaș al companiei despre care vorbim) este rezultatul unui joint-venture dintre două firme și așa mari din această industrie, deținute de Alibaba și Tencent. Da, vorbim despre un adevărat colos care are în spate susținerea a doi dintre cei mai mari giganți din IT-ul chinez. Și acum, prin investiția făcută de Apple, se alătură un alt gigant, din IT-ul global.

Suma investită de Apple în Didi Chuxing (oare de unde au scos numele ăsta?) este de 1 miliard de dolari. Deși impresionantă, trebuie spus că Didi Chuxing este evaluată la aproximativ 26 de miliarde de dolari și că nu duce lipsă de investitori, așa că rolul Apple în compania chineză nu va fi unul hotărâtor. Mai degrabă este o cale de a ține la cald niște bani și de a-i înmulți. Este și asta o metodă de a lupta cu dificultățile care au afectat Apple în ultima perioadă.

În plus, cum oricum piața din China este un țel încă actual pentru Apple, investiția în Didi Chuxing este o bună metodă de a cunoaște mai îndeaproape această piață.

via Reuters

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep