HomeFeaturedFocusSmartphone-ul viitorului are ecran flexibil

Smartphone-ul viitorului are ecran flexibil

Oppo-folding-mobile-device

Pentru mine afirmația din titlu este deocamdată doar o întrebare, care a plecat de la faptul că am citit că Oppo are un prototip de smartphone care se împăturește. Recunosc că mi-e cam greu să găsesc un cuvânt potrivit în limba română pentru foldable. Însă cert este că v-ați dat seama despre ce este vorba, iar fotografia leak-uită cu acest prototip al producătorului chinez, care ne arată un telefon funcțional, nu prea mai lasă loc de imaginație. Este evident că avem o cursă înspre dezvoltarea unui dispozitiv cu ecran flexibil și, în timp ce ochii publicului sunt ațintiți asupra celor de la Samsung și de la LG, de la care există așteptări mari în această direcție și care dansează grațios în jurul acestui subiect, iată că surprizele par să vină de la brand-urile mici. Bine, Oppo nu mai este chiar un brand mic, ba din contră. I-am văzut pe chinezi intrând în top 5-ul celor mai mari producători de smartphone la nivel global, sunt convins că nu degeaba au ajuns acolo. Iar faptul că au un prototip funcțional de telefon al cărui ecran se poate îndoi, împacheta, împături și cum mai vreți voi să îi spuneți, este o dovadă clară în acest sens.

Am două convingeri destul de clare despre viitorul dispozitivelor mobile, așa cum l-am pus în titlu. Sunt destul de sigur că această premieră va veni de la un producător de linia a doua, deși așteptările sunt de la numele mari. Cam toate bornele mai importante din industria de smartphone au fost atinse prima oară de către jucători mai mici. Cei 6 GB de memorie RAM, spre exemplu, unde Meizu și LeEco și-au disputat finala. Și exemplele ar putea continua.

A doua teorie pe care chiar aș paria este dată de scopul unui astfel de ecran. Nu cred că sunt mulți utilizatori care și-ar dori un telefon care se îndoaie sau împăturește, însă cred că toți ar vrea să scape de teama că un telefon scăpat pe jos este aproape sigur un telefon cu ecranul spart. Display-urile flexibile ar trebui, cel puțin teoretic, să fie mult mai rezistente la impact, datorită elasticității pe care ar trebui să o etaleze. Dacă va fi așa și în realitate, rămâne de văzut.

În final, o dovadă că surprizele mari vin de la producătorii mici, un proiect de smartphone care se poate îndoi până la nivelul de brățară, evident tot inteligentă. Vine de la Moxi Group, poartă denumirea de MoxiPhone și, conform promisiunilor producătorului, va fi pus în vânzare la finalul acestui an, la un preț de aproximativ 750 dolari. Chiar dacă nu se cunoscu detalii de natură tehnică, siguranța aceasta a producătorului (tot chinez și el) legată de data apariției și de prețul pretins, mă face să cred că proiectul este destul de avansat.  Nu este un concept care să mă atragă, însă sunt destul de sigur că un astfel de display flexibil are șanse mult mai mari să reziste la o cădere accidentală, decât unul convențional.

moxiphone

Este evident că ceva se va schimba în industria de smartphone, pentru că astfel publicul este ținut în priză. Departamentele de marketing ale producătorilor au nevoie de noutăți pe care să le impacheteze frumos și să le promoveze înspre public, iar apatia asta din ultimul an, cu toate flagship-urile pe același calapod, prevestește ceva.

via Forbes, PhoneArena

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep