HomeFeaturedFocusJolla C, un nou smartphone cu Sailfish OS

Jolla C, un nou smartphone cu Sailfish OS

jolla c

Cel puțin în primă fază, acest al doilea model de smartphone al tânărului producător (fondat de foști angajați Nokia) care s-a făcut cunoscut mai ales prin sistemul de operare proprietar, pare a fi destinat doar developerilor. Doar 1000 de unități din Jolla C vor fi produse (eu sper și o spun încă odată, în primă fază) și vor ajunge la cei care dezvoltă aplicații pentru micul ecosistem, ca parte a Sailfish Community Device Program, un program care este încă deschis.

Din punct de vedere hardware, Jolla C nu stălucește deloc și nici nu cred că și-a propus asta. Arată mai degrabă ca un entry-level, cu un display HD (720p) de 5 inchi, cu chipset Qualcomm Snapdragon 212 cu procesor quad-core de 1,3 GHz, o memorie RAM de 2 GB, o capacitate de stocare internă de 16 GB, un cuplu de camere foto de 8 megapixeli pentru cea principală și 2 megapixeli pentru cea frontală și un acumulator de 2500 mAh. Chiar dacă nu este mult, mai ales pentru cei obișnuiți cu configurațiile Androidelor, poate fi suficient pentru a rula mai mult decât decent un sistem de operare bine construit și eficientizat. Dovada este Apple, chiar dacă această comparație poate părea ușor exagerată.

Terminalul anunțat de Jolla va fi trimis către cei 1000 de developeri undeva în cursul lunii iulie a acestui an. Cei mai fericiți dintre aceștia vor primi telefonul în cadrul International Sailfish Community Event, care se va întâmpla în aceeași lună.

via Jolla

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep