HomeCloud & MobilityMicrosoft ocupa pozitia a treia in TOP-ul celor mai valoroase branduri

Microsoft ocupa pozitia a treia in TOP-ul celor mai valoroase branduri

nadella_MS

Forbes a făcut public un top al celor mai valoroase brand-uri din lume, iar în această listă Microsoft ocupă poziția a treia. Pe locul doi este Google iar pe primul loc este Apple.

Valoarea brandului Microsoft a crescut cu 9% față de anul trecut și a ajuns la 75.2 miliarde USD, iar Apple cu 6% ajungând la 154.1 miliarde USD. Google a avut o creștere semnificativă, de 26% permițând companiei să ajungă la o valoare de 82.5 miliarde.

Mi se pare interesant de menționat că distribuția TOP-ului merge în felul următor: Apple, o companie care s-a impus prin hardware, Google una care s-a impus cu servicii cloud și Microsoft, una care s-a impus prin software. Iar dacă ne uităm cu atenție Microsoft și Google au avut creșteri procentuale mai mari decât Apple, lucru ce nu mă miră deloc – și ultimele cifre de vânzări arată că Apple a ajuns într-un punct în care e nevoită să vină cu ceva nou și remarcabil pentru a păstra atenția și fidelitatea cumpărătorilor.

Microsoft, prin schimbările făcute de Nadella și investițiile din Azure, IoT, HoloLens și Surface, pare să fie pe o direcție bună, reintrând în zona de deschizător de drumuri.

Forbes

”Valoarea brand-urilor este dată de modul în care consumătorii le percep” – spune Davit Reibstein, procesor de MK și expert în branding la Wharton School, Pennsylvania.

”Ceea ce face brandul valoros, din perspectiva companiei, este disponibilitatea consumatorilor de a plăti un preț mai mare sau de a avea șanse mai mari să fie ales”.

Alături de informația conform căreia tabletele Surface sunt în TOP-ul satisfacției consumatorilor, prezența pe locul trei în TOP-ul Forbes e încă o confirmare a faptului că lucruri faine se întâmplă la Microsoft.

via Forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep